Почетна » „Чудна шума“ и „Детектори музике“ из Основне музичке школе „Невена Поповић“ из Гроцке вас позивају у суботу 25. маја на концерт у оквиру манифестације „Београдски дани породице“

„Чудна шума“ и „Детектори музике“ из Основне музичке школе „Невена Поповић“ из Гроцке вас позивају у суботу 25. маја на концерт у оквиру манифестације „Београдски дани породице“

0 коментар

Како је прошли наступ морао бити одложен због временских услова,  ученице Одсека за српско традиционално певање и рок-бендови „Чудна шума“ и „Детектори музике“ Основне музичке школе „Невена Поповић“ из Гроцке вас позивају у суботу 25. 05 од 15.часова на концерт, који ће се одржати на  великој сцени на Тргу републике у Београду.

Представиће нам се преко 15 ученица са српским вокалним репертоаром са простора целе Србије, али и шире са простора где живи српски народ. Музички пратњу, као и подршку на сцени даће наставници школе који се увек несебично дају и заједно са децом раде на очувању правих културних, социјалних, али и породичних вредности.

Затим, у 16 часова на сцену ступају бендови дечака и девојчица који ће нас подсетити на популарну југословенску и српску рок сцену – од Бајаге и инструктора, Владе Дивљана, Електричног оргазма, Дисциплине кичме, Партибрејкерса, Октобра 1864, Кербера и Ван Гога до групе Метак, Ју групе, Смака, Кугуарса и Деце лоших музичара. Наравно, имаћемо прилику да заједно уживамо и у њиховим ауторским песмама.

Одсек за српско традиционално певање: У циљу очувања и популаризовања традиционалне музике, нарочито вокалне праксе у свим њеним појавним видовима, ученице Одсека за српско традиционално певање својим ангажовањем и залагањем чести су гости различитих манифестација и догађаја како на локалном, тако и на највишем нивоу. Такође, од првог дана постојања Одсека ученици радо учествују на такмичењима српске песме, тако да се школа може похвалити бројним наградама на различитим такмичењима.

Рок бендови школе: Ђачки бендови изводе домаћу рок музику, стварају и сопствене нумере, а аутори су и песме „Давалац крви“ за Црвени крст Београда. Познати су по својим хуманитарним концертима, музичким радионицама за другаре на болничком лечењу, наступима на БгИнвазији, „Улици отвореног срца“, „Светском дану детета“ и многим другим манифестацијама и акцијама.

Београдски дани породице – Манифестација која другу годину за редом промовише јединство породице, нашу традицију, културу, уметност и историју ове године одржава се у трајању од 15. априла до 15. јуна, а ми вас очекујемо у суботу, 25. маја од 15. часова, на Тргу републике

Можда ти се свиди

Оставите коментар