Почетна » ДАНИ БЕОГРАДА 2021: Изложбе, обиласци и онлајн-времеплов „БЕОГРАД НАШЕ МЛАДОСТИ“ у Ранчићевој кући

ДАНИ БЕОГРАДА 2021: Изложбе, обиласци и онлајн-времеплов „БЕОГРАД НАШЕ МЛАДОСТИ“ у Ранчићевој кући

од admin
0 коментар

 

У Гроцкој, која се у истим писаним изворима 878. године по први пут помиње као словенско насеље ГАРДЕЦ, о чему сведочи и грб данашње Општине Гроцка, Дани Београда се такође обележавају и славе.

ДАНЕ БЕОГРАДА (16 – 19. априла) Центар за културу Гроцка обележава колективном изложбом „Закорачи у нашу причу“ која окупља 25 илустратора за децу, посетом Ранчићевој кући и Легату др Александра Костића, а затвара 19. априла у 20 часова онлајн диваном „Београд за почетнике“ у Ранчићевој кући – БЕОГРАД НАШЕ МЛАДОСТИ.

Гости дивана и новинарке Смиљаном Попов су врсни познаваоци старог Београда, фото-колекционари Бранка Наканиши и Драгољуб Гајић, а онлајн публика уживаће и у ексклузивним фотографијама престонице кроз објектив Јована Ђорђевића, аутора монографије „Београд наше младости”.

Живописни онлајн времеплов и ексклузивна фото-шетња кроз „златно доба” Београда води нас у својевсну историју приватног живота у престоници, у шездесете године прошлог века и шетњу Београдом кога се многи још увек сећају, а неки нису имали прилике да виде и доживе, током којег су Београђани уживали у послератној урбаној романси…

Добро дошли!

ИНФО СЛУЖБА Гроцка.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар