Почетна » Глумцима отказ због учешћа на протесту у Зајечару?

Глумцима отказ због учешћа на протесту у Зајечару?

од admin
0 коментар

Глумци Вујадин и Владимир Милошевић кажу да су добили отказе у зајечарском позоришту „Зоран Радмиловић“ због учешћа на митингу опозиције 9. марта.

Управник Владимир Церовић каже да у питању није политика, већ нова систематизација.

Вујадин Милошевић, познат по улогама у филмовима „Артиљеро“, „Шејтанов ратник“, „Шишање“ и серији за младе „Тотално нови талас“ објавио је на свом Фејсбук профилу да су његов колега Владимир Милошевић и он остали без посла због учешћа на митингу и извођења песме „Сви на протест“.

Милошевић је навео да су систематизацију по хитном поступку израдили градска власт у Зајечару и управа позоришта, а да ће решења о отказу „из техничких разлаога“ бити уручена у понедељак.

„Нису имали у општини паре да нам исплате заостале плате“, навео је Милошевић. Он је за Б92 рекао да власт замера двојици глумаца јер су отпевали песму која је његово ауторско дело.

„Сутрадан се одједном појавила нова систематизација у позоришту, где смо нас двојица остали без посла, ето тако, без икаквог правног основа. Без реда смо одабрани да нам се скину главе. Не ласкам себи или колеги, али ми заправо носимо репертоар и играмо све главне улоге. Просто, да се правила рационално примењују, сигурно не бисмо били међу тим људима који су ту за отказ“, рекао је он.

У кратком телефонском разговору Владимир Церовић, управник Зајечарског позоришта, рекао је за Б92 да „глумци остају без посла због нове систематизације, а не због политике“. Пред камере није хтео, а детаље је обећао у понедељак. Саша Мирковић, председник Скупштине града Зајечара каже да не зна о чему се ради и да то није у његовој надлежности.

 

(b92)

Можда ти се свиди

Оставите коментар