Почетна » Годишња изложба дечјих радова ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ

Годишња изложба дечјих радова ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ

од admin
0 коментар

 

Изложба дечјих радова под слоганом „Ликовно путовање 2021“ дели изобиље и лепоту дечјег ликовног стваралачког израза.
 
Поставка обухвата одабир најуспешних остварења чији су творци деца и ученици узраста од 6 до 11 година основних школа у Гроцкој и Врчину. Радионицу Установе успешно су водиле сликарке Марион Дедић и Мика Ловре, а креативни радови нашли су се и на дечјим изложбама широм Србије.
 
Изложбена поставка састоји се од бројних цртежа, слика, вајарских радова, графика, колажа и уметничких предмета обликованих у различитим ликовним и примењеним техникама.
 
Стваралачко путовање радионице у Гроцкој обухвата разноврсне теме проткане сазнањима о уметницима, уметничким правцима, музејима, ликовним елементима и техникама, актуелним изложбама, манифестацијама, као и учешћима на дечјим ликовним конкурсима.
 
Посебно надахнуће током ,,Дана европске баштине” су културно наслеђе и природне лепоте Гроцке. Винчанска култура, касноримска гробница у Брестовику, манастир Рајиновац у Бегаљици, шарени воћњаци, виногради, зелени крајолици и река Дунав су нека од првих полазишта домаћег наслеђа којa се надаље простиру на ликовно путовање културном баштином широм Србије, али и света.
 
* Догађај ће бити представљен у складу са здравственим препорукама и актуелним мерама заштите у циљу спречавања ширења епидемије вируса COVID-19. Посетиоци се током трајања изложбе придржавају свих прописаних и превентивних мера заштите, јер су здравље и безбедност на првом месту.
 

Можда ти се свиди

Оставите коментар