Почетна » ХОР ОМШ „НЕВЕНА ПОПОВИЋ“ ЈЕ НАЈБОЉИ ХОР ОВОГОДИШЊЕГ РЕГИОНАЛНОГ ФЕСТИВАЛА ХОРОВА ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ

ХОР ОМШ „НЕВЕНА ПОПОВИЋ“ ЈЕ НАЈБОЉИ ХОР ОВОГОДИШЊЕГ РЕГИОНАЛНОГ ФЕСТИВАЛА ХОРОВА ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ

од Други Пишу
0 коментар

У четвртак, 18. маја 2023. године, хор Основне музичке школе „Невена Поповић“ наступио је на 12. Фестивалу хорова деце и омладине – „ФЕДЕХО“.

Наших 36 ученика вешто је кроз композиције водила и дириговала им наставница Бојана Ђукић, уз клавирску пратњу наставника Милоша Спасића. Стручни жири и присутна публика имали су прилику да чују следеће 4 композиције: Обавезну-фестивалску композицију „Чудна шума“ од др Кристине Парезановић, народну песму ,,Лихнида кајче веслаше“ у аранжману Илије Рајковића, духовну песму ,,Достојно јест“ од П. К.
Динева и популарну композицију ,,Wisper’’ од Грега Гилпина.
Да је наш хор остао веома запажен говори нам и оцена стручног жирија у саставу. Др Милоје Николић, редовни професор у пензији Факултета музичке уметности у Београду, Др Кристина Парезановић, доцент Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу и Академије уметности у Новом Саду, и Михајло Шљивић, соло певач.
Наши ученици и наставница Бојана су се окитили са 3 награде. Кренућемо редом…. Хор ОМШ „Невена Поповић“ добио је ПРВУ НАГРАДУ ЗА НАЈБОЉЕ ИЗВЕДЕНУ ПОПУЛАРНУ КОМПОЗИЦИЈУ, затим и ДРУГУ НАГРАДУ ЗА НАЈБОЉЕ ИЗВЕДЕНУ ФОЛКЛОРНУ КОМПОЗИЦИЈУ, а оно што је врхунац успеха нашег хора је свакако чињеница да је НАШ ХОР ПРОГЛАШЕН ЗА НАЈБОЉИ ХОР ФЕСТИВАЛА!!! – по други пут!
А најбољи хор, по мишљењу стручног жирија, представља Србију на једном од концерата Међународне манифестације деце Европе “Радост Европе”‘.

Поред безброј честитки и лепих жеља дугујемо велику захвалност наставници Бојани Ђукић, која је својим трудом, залагањем и упорношћу, успела да заједно са нашим ученицима одлично припреми и увежба до савршенства све нумера за овај значајни фестивал.
Ученици који су представљали нашу школу су: Дуња Јарић, Хелена Исић, Даница Генераловић, Вишња Димитријевић, Софија Митрић, Маргита Будимлија, Сташа Будимлија, Наталија Михајловић, Дуња Ђорђевић, Анђела Петровић, Лана Васић, Ирена Николић, Тијана Станковић, Софија Мус, Ђорђе Пантелић, Хелена Ђуричић, Анђела Јанковић, Мајда Пејагић, Софија Остојић, Милица Брењо, Јована Цветковић, Јарић Ленка, Ленка Пешић, Јана Лазаревић, Ђорђе Николић, Емилија Ђорђевић, Јована Црногорац, Ива Љубисављевић, Марија Првановић, Софија Јовић, Маша Небригић, Маша Михајловић, Лара Ћурчић, Катарина Јоксимовић, Марија Јарић и Душан Трифуновић. На свему наведеном смо поносни и много срећни.
Надамо се да ћемо и у будућности имати још много повода за радост и славље. Снимак нашег наступа можете послушати на: https://www.youtube.com/watch?v=FlxIKuvppPg
Циљ Регионалног фестивала деце и омладине Србије је афирмисање дечје хорске музике, сценског музичког извођења и популарисање хорске музике као дела нашег културног наслеђа. Прилику да учествују на фестивалу имају сви дечији хорови из Србије.
Фестивал окупља хорове основних и средњих школа, музичких основних и средњих школа, као и црквене хорове и хорове при државним и приватним институцијама.
Наша школа дугује велику захвалност ГО Гроцка, која нам је и овај пут, помогла у обезбеђивању превоза и бриге око безбедности наших ученика током такмичења. Свака наша молба за помоћ у реализацији наших активности прихваћена је са радошћу и врло брзо реализована.
Велико хвала. Надамо се да ће те и на даље умети да препознате наше квалитете и да ће те нам помоћи, јер су наши ученици и наставници понос не само наше школе већ и наше општине.
​​​​​​​​
Директор ОМШ „Невена Поповић“
​​​​​​​​ др Бранка Ивковић-Петронић
Фото ОМШ „Невена Поповић“ Фејсбук

Можда ти се свиди

Оставите коментар