Почетна » ИРИДИНЕ филмске причаонице у Нишу, Смедереву, Крагујевцу и Београду

ИРИДИНЕ филмске причаонице у Нишу, Смедереву, Крагујевцу и Београду

од Други Пишу
0 коментар

У оквиру курса о родној равноправности и активизму „ИРИДИУМ“, удружење „ИРИДА“ из Новог Сада у наредном периоду организује јавне флимске причаонице широм Србије – у Смедереву, Крагујевцу, Нишу и Београду. Циљ је покретање дискусије међу младима, али и у широј јавности о родним стереотипима и неједнакостима у друштву.

Кроз причаонице ово удружење жели да подстакне младе да ураде нешто по питању неједнакости у друштву, али и по питању родних стереотипа. Млади, који су са менторима прошли курс на платформи ИРИДУМ, сада ће спроводити радионице у својим местима.

У Крагујевцу ће 26. априла од 19 часова бити организована филмска причаоница на тему пласираних стандарда лепоте, у просторијама Канцеларије за младе у Крагујевцу, а о томе ће говорити Анђела Сорак, апсолвенткиња Факултета политичких наука.

Истог дана, али од 16 часова на нишком Филозофском факултету студенткиња Лидија Тасић ће такође разговарати са младима на тему пласираних стандарда лепоте, након ћега ће студенти и студенткиње и дискутовати на ову тему.

У Београду, 29. априла биће организована иста филмска причаоница и дискусија коју ће одржати студенткиња Факултета политичких наука Милица Костић у културном центру “Магацин” у Београду.

Иначе, Иридине филмске причаонице млади спроводе уз помоћ УСАИД-а и Националне коалиције за децентрализацију као део пројекта Твоје место у Србији.

Фото: ИРИДА

Медиа & реформ центар Ниш

Можда ти се свиди

Оставите коментар