Почетна » ИЗЛОЖБА РАДОВА ЛИКОВНЕ РАДИОНИЦЕ У ГРОЦКОЈ

ИЗЛОЖБА РАДОВА ЛИКОВНЕ РАДИОНИЦЕ У ГРОЦКОЈ

од admin
0 коментар

Групна изложба дечијих радова „Ликовно путовање 2017.“ отворена је у Центру за културу Гроцка, а мали ствараоци су дечаци и девојчице од 7 до 11 година, који су похађали ликовне радионице у основним школама „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, „Свети Сава“ у Врчину и „Милоје Васић“ у Калуђерици, код ментора сликарки Марион Дедић и Мика Ловре.

У галерији Центра за културу Гроцка изложени су радови настајали током пролећно/јесењег циклуса 2017. године на различите теме, а једна од занимљивијих је „Најлепши брк Србије“ са цртежима познатих бркајлија, међу којима су и Никола Тесла, Петар Кочић, Вук Стефановић Караџић и други познати Срби. Ту су и вечита инспирација – природа и њене лепоте, затим аутопортрети, рађени различитим техникама од цртежа у оловци преко колажа од најразличитијег материјала, монотипије, сувим и уљаним пастелом, цртеж угљеном, сликање акварелом и темперама, до фломастера, оловки у боји, фротажа, зграфито и других техника.

Учествовали су школарци и са радовима на задате теме у оквиру дечијих ликовних конкурса или обележавања важних догађаја и освајали награде: прво место за цртеж припало је Рељи Дедић из ОШ „Илија Гарашанин“ из Гроцке на 52. Дечијем октобарском салону у Музеју примењених уметности, као и прво место на изложби „Свемир очима деце“ Уметничке школе „Ђуро Салај“ у Београду, које су поделили Ђорђе Јовић и Реља Дедић ученици ОШ „Илија Гарашанин“ из Гроцке. Такође су учествовали и на манифестацији „Дани европске баштине“ и 60. Змајевим дечијим играма.

Ликовна радионица Центра за културу Гроцка почела је са радом од 2015. године и већ има своје традиционалне изложбе у којима представља радове полазника, а од 2017. године, осим ученика ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, похађају је и ученици основних школа „Свети Сава“ у Врчину и „Милоје Васић“ у Калуђерици, а све са циљем да деца имају где да се размаштају и сазнају шта све то ликовна уметност може да им омогући и на које све начине могу да се изразе и покажу оно што је у њима.

– Ликовна радионица Центра за културу Гроцка представља креативни простор у којем се кроз ликовно-истраживачку игру и учење стичу основе визуелне уметности, негује и подржава дечије стваралаштво, развија интересовање и љубав према ликовној култури и уметности. – објашњава Марион Дедић, сликарка.

 

Снежана Недић

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1954878898174631&id=1635113596817831

Можда ти се свиди

Оставите коментар