Почетна » Бапске приче из Смедерева

Бапске приче из Смедерева

Снимљена пилот епизода

од Жиг Инфо
0 коментар

Да ће Смедерево најзад имати свог „представника“ на небу серијског играног програма на нациналним тв каналима, сведочи пример да је пред крај прошле године у Смедереву снимана „пилот“ епизода за један интересантан играни серијал који још није виђен на нашим просторима. У питању тема мистичних и чудних прича и појава из нашег народа које су углавном препричавале наше бабе, па серијал из тог разлога има оригиналан назив Бапске приче. Идеја је потекла,што је било за неочекивано, од нашег покојног глумца комичара Богољуба Митића Ђоше који је дуги низ година сарађивао са нашим познатим медијским радником Небојшом Војнићем Небом из Смедерева.

Да се подсетимо, Небојша Војнић, познатији Смедеревцима као Неба, од 1996 године када је завршио Тв организацију преко РТС школе, ради као радијски и тв водитељ на многим станицама. Преко,радија С, БН Телевизије, Пинк тв-еа, тв смедерева, Прве Тв, Дм сата и САТ ТВ-еа, а упоредо бави се и глумачким, и продуцентским послом, отвара своју продуцентску кућу Н ПРОДУКЦИЈА у Смедереву, и то веома успешно, па је круна тога била и награда пре три године као једна од најуспешнијих продукција у Србији, у организацији новинарских удружења Србије, у Београду у хотелу Краун Плаза. Памтимо га као глумца „на даскама које живот значе“ , од оснивања омладинског позоришта ПАТОС, у скоро свим представама које је режирао покојни Смедеревски редитељ Бранислав Чубриловић. Виђали смо га као глумца, и у серијама СЕЉАЦИ, АГЕНЦИЈА ЗА СИС, СМЕШНО ЋОШЕ КОД ЂОШЕ, САВРШЕН ДАН и многим другим. Сарадња са Глумцем Богољубом Митићем познатијим као Ђоша, датирала је још од 2007. године са БН телевизије, након тога заједно су радили на многим глумачким и позоришним пројктима до Ђошине смрти 2017. године. За то време имали су фантастичну идеју о поменутом серијалу, који ће надамо се тек сад после Ђошине смрти највероватније угледати светлост дана. У сарадњи са Милошем Милосављевићем, смедервским спортистом, који се опробао као извршни продуцент, који се дуги низ година бавио и спортским маркетингом, направили су „пилот“ епизоду овог серијала који тренутно чека нациналног емитера да би се наставило снимање још 12 епизода прве сезоне. И у овој епизоди играли су и наши реномирани глумци Александар Дунић, Смедеревац Дејан Тончић, Борко Брајовић, Оливера Викторовић, Бојан Дикси Цветковић и многи други. Техничко и режијско Вођство је припало још једној реномираној продукцији Фронт Медија про.

„Приче ће заиста бити оригиналне, и засноване на легендама и предањима из нашег народа. Серијал не припада потпуном хорору, већ је то тзв, психо трилер са елементима хорора. Сценарије ће радити још један реномирани српски писац Игор Павловић, и свака епизода ће бити једна мала прича. Старија генерација приметиће да Бапске приће подсећају на Амерички серијал ЗОНА СУМРАКА који смо гледали на РТС-У осамдесетих и деведесетих година. Хвала екипи извршне продукције на челу са Милошем Милосављевићем…“-рекао је Небојша за наш портал и додао-„..И надам се да ћемо ускоро наставити снимање и да би ове интересантне приче што пре могли да виде гледаоци националних тв емитера“.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар