Почетна » Нови Оптимизам: Промоција књиге „Бланк“ Феђе Штукана у среду у Зрењанину

Нови Оптимизам: Промоција књиге „Бланк“ Феђе Штукана у среду у Зрењанину

од Други Пишу
0 коментар

Нови Оптимизам вас позива на књижевно вече и промоцију аутобиографског романа “Бланк” Феђе Штукана објављеног у суиздању аутора и Чигоја штампе.

Промоција ће бити одржана у среду 26. октобра у 19 часова у зрењанинском Лион Пуб-у (Бул. Милутина Миланковића бб, Магистрала) у организацији Покрета Нови Оптимизам.

О књизи ће разговарати: аутор књиге Феђа Штукан, музичар Радослав Цвијан и Јулијана Мојсиловић, новинарка Новог Магазина. Разговор модерира Владана Којић, списатељица и професорка енглеског језика, док ће одломке из романа читати зрењанински глумац и глумица Миљан Вуковић и Даница Грубачки.

Пре разговора обратиће се Бранислав Грубачки Гута, оснивач Новог Оптимизма.

Од снајперисте у специјалним јединицама у рату, бескућника и хероинског овисника у миру, па све до рефлектора холивудске „А“ продукције. Прича о животу и смрти, политици и вери, мржњи и љубави.
Бланк сурово и без лицемерја демистификује босански рат који воде локални лопови, аминују хоџе и попови, а користе политичари свих фела. Бланк је и демистификација религије. Ова књига демистификује и државу која убија властиту децу, а представља на крају и демистификацију међународне политике која, уз шампањац, кавијар и дипломатски хумор посматра представу и аплаудира глумцима који стварно умиру на животној позорници претвореној у гладијаторску арену.

Што се више територија смањује, то човјеку више изгледа као да се обруч око њега стеже и он има већу потребу да нападне да би се одбранио и преживио, то је у природи свих животиња.

Ако човјеку ограничите простор на 1×1м, он ће тада бити највећи патриота на свијету јер штити своју територију. Ми смо јако територијална врста мајмуна. Само нас треба убиједити да су нам они други пријетња, а то је лако јер већ постоји подјела коју је религија направила. Само се треба почети груписати. Зато нисам члан чак ни мото-клуба. Не припадам никоме, немам власника.

Из интервјуа Јулијане Мојсиловић са Феђом Штуканом објављеним у Новом Магазину.

Интервју у целини можете прочитати ОВДЕ.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар