Почетна » Одржан први Меморијални концерт „Вукан Срдановић“ у Гроцкој

Одржан први Меморијални концерт „Вукан Срдановић“ у Гроцкој

У организацији ОМШ "Невена Поповић"

од Жељко Маторчевић
0 коментар

У понедељак, 13. фебруара 2023. године, у великој скупштинској сали општине Гроцка, скупило се много света – деце, омладинаца и старијег народа, толико њих да места није било ни у холу испред сале, и сви су дошли са циљем да заједно са ученицима и запосленима ОМШ „Невена Поповић“, на један потпуно други начин, одају пошту и дивљење животу једног дечака, прерано и неправедно преминулом другару, музичару, спортисти, пријатељу, сину, брату, Вукану.

Иако је за сећања и овакве врсте концерата потребно извесно време, да се емоције среде и уреде, из ОМШ „Невена Павловић нису желели да чекају. Како кажу,  за њих је за сећање на Вукана увек време, он је ту са њима и увек ће бити. Овим концертом су пожелели да публика и пријатељи то знају, да са нама верују и да се са њима сећају.

  • Овог понедељка, 13. фебруара 2023. године, наша драга публика могла је да се понаша баш онако како се осећа – да се смеје, да плаче, да се њише, пева, пева, и опет пева. Како год је желела и осећала, јер ово је био посебан дан. Дан ког смо свирали и певали нашем другару Вукану Срдановићу, рекла је директорка Бранка Ивковић Петровић након одржаног концерта.

Концерт је отворио хор флаута, мали хор и бенд школе извођењем популарне италијанске песме: „L’italiano“ и „Bella ciao“. Затим је мали хор школе отпевао песму Невене Бајић „Реци ми, кажи ми“. Након овација и дугих аплауза подршке наступио је бенд „Компањероси“. Бенд у којем је Вукан свирао електричну гитару. Његова екипа – другари и наставник Милош успели су стојички да изведу нумере Бајаге и инструктора, Ју групе и Кугуарса. Салом су одзвањали звуци песама: „Тишина“, „Лептирићу шаренићу“, „220 у волтима“, „Чудна шума“ и „Верујем, не верујем“. Још доброг заједничком музицирања чули смо и од нашег бенда „Врчински рокери“, који је за данашњу посебну прилику извео разне нумере – од Дисциплине кичме, Владе Дивљана, Снама, обраде традиционалне песме до једне праве, њихове ауторске песме. Публика је уживала у „тврдом“ звуку песама: „Тата мама“, „Однеси ме“, „Даире“, „Свет се брзо окреће“, „Циганка ми гатала на трави“ и „Ја немам појма“.

  • Дугим аплаузом подршке и дивљења наша публика и Вуканова породица испратила је наш концерт, али и храброст наших ученика, Вуканових другара, да издрже ове тешке тренутке, да певају и свирају пуним срцем и уз благи осмех, а све за нашег Вукана. Драга децо и наставници – Милоше, Бранко, Бојана и Александра, свака вам част! Хвала и свим запосленима школе који су узели учешћа, а јесу сви, да овако важан и за све нас емотиван концерт заблиста пуним сјајем. Верујемо да ћемо наредне године бити још бољи и чвршћи у својој намери да нам овај Меморијални концерт, постане и традиционални. Подршку наше драге публике ћемо засигурно имати. Хвала породици и фамилији Срдановић, као и свим пријатељима и другарима из основне школе, комшилука, кошаркашког клуба и саме Гроцке, што су дошли и подржали нас у нашем омажу Вукију. На почетку сваког нашег важног концерта директорка школе се увек обрати публици и учесницима. Овај пут смо било какву врсту говора изоставили. Разумећете и зашто. Овај пут смо своје речи Вукану записали, а део наших мисли и осећања гласио би: „Драги Вукане, упознали смо те давно, а памтићемо те дуго, дуго… као прелепог дечака широког осмеха, културног, доброг и детиње несташног. Са нама си, и уз нас, прошао много авантура. Поред редовног музичког образовања, које си са лакоћом савладавао, ти си Вукане био један од првих ученика који се прикључио пројекту „Ритам срца“, који је касније прерастао у ово што је данас – „Обогаћени једносменски рад“. Свирамо у бендовима и оркестрима, певамо у ансамблима, ма свашта нешто интересантно радимо… а требало је почети, желети, а пре свега веровати, свирати, стварати и уживати. Ти си Вукане то радио. Волео си музику, кошарку, другаре, па и понеке девојчице 😊….баш све како треба. Свака реч упућена теби пропраћена је осмехом, јер једноставно тако си зрачио, а „како зрачиш тако и привлачиш“, те је задовољство било дружити се и радити са тобом. Тај 12. август 2022. године није требао да за тебе буде баш тај и такав дан. Али неко јачи, виши, а засигурно бољи од нас, изрежирао је другачије нашу причу. Сада…. шта год да ти кажемо мало је. Речи су неизговорене, суморне, тешке, а реченице недоречене…. Но, ми смо решили да ствари буду другачије, ако не увек онда макар данас да буду другачије, да буду насмејане, прозирне као твоје очи и веселе као твоја природа и твоје исконско биће Вукане. Ми смо данас овде да свирамо и певамо за тебе, увек уз тебе. Ту смо да славимо живот, радост, пркосно и детиње се смејући свему. Драги Вукане, ово је твоје вече. Хвала ти што си истински био део нас, што си нам животе оплеменио, што си нас, заједно са својом породицом, волео и у сваком подухвату пратио. Нећемо те никада заборавити. Вечерас музицирамо теби у част и славу! Воле те другари, наставници и сви запослени Основне музичке школе „Невена Поповић“ – увек и заувек твоје школе, поручили су присутнима из ОМШ „Невена Поповић“.

 

Учесници Меморијалног концерта „Вукан Срдановић“ су ученици ОМШ „Невена Поповић“ који учествују у пројекту Министарства просвете под називом „Обогаћени једносменски рад“. То су следећи састави:

  • Хор флаута: Лена Рибаћ – 1. разред, Смиљана Ђорђевић, Дуња Марић, Сара Јовановић и Магдалена Маторчевић – 2. разред, Нина Берков и Мила Митровић – 3. разред, Љубица Ђорђевић, Елена Мијаиловић и Мила Малешевић – 4. разред, Ива Богдановић, Лара Пантелић, Јована Кујунџић и Сара Кујунџић – 5. разред и Анђела Петровић – 6. разред; Хор флаута води и припрема наставница Александра Стевановић.
  • Мали хорски ансамбл: Хелена Јацић, Александра Милаћ, Софија Јауковић, Софија Јовић, Наталија Козомара, Јана Лазић, Ана Марија Ђурђић, Маша Небригић, Татјана Поповић, Славка Војновић, Милица Војновић, Невена Николић, Лара Ћурчић, Марија Првановић, Јована Црногорац, Ива Љубисављевић, Душан Трифуновић, Маша Михајловић, Елена Матејић, Неда Танасковић, Софија Лукић, Марија Јарић, Катарина Јоксимовић и Софија Јовић; Мали хор води и припрема наставница Бојана Ђукић.
  • Бенд „Компањероси“: Алекса Паунић и Софија Митрић – електричне гитаре, Арсеније Савковић и Мила Кијевчанин – бас гитара, Јован Николић – клавијатура, Михаило Јовичић – бубањ, Вишња Димитријевић, Ирена Николић и Коста Кристић – вокали; Бенд води и припрема наставник Милош Зубац.
  • Бенд „Врчински рокери“: Василије Ћустић, Матија Тријић, Вера Ђорђевић и Драгана Анђелковић електре гитаре, Алекса Анђелковић и Танасије Ћустић – бас гитара, Кристина Станишић – клавијатуре, Мила Митровић – флаута, Растко Милићев – саксофон, Гвозден Момчиловић – бубањ, Вера Ђорђевић и Андрија Тријић – вокали; Бенд води и припрема наставник Бранко Тријић.

 

Припремио:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар