Почетна » Општина објавила шта планира уместо Театра на Брду, глумци најављују одговор

Општина објавила шта планира уместо Театра на Брду, глумци најављују одговор

од Други Пишу
0 коментар

Након што су пред сам крај године глумци Андрија Милошевић и Виктор Савић објавили да ће Театар на Брду, који су они основали, морати да напусти просторије Културног центра Чукарица, огласила се и општина Чукарица са својим објашњењем.

У образложењу КЦ Чукарица, како је објавио Тањуг, као и Виктор Савић на свом фејсбук профилу, подсећа се да је 2018. године закључен уговор о организовању сценског стваралаштва и интерпретације с продукцијском кућом „Клан продуцтион“, коју представља Андрија Милошевић, с роком важења до децембра 2022. године.

„Узимајући у обзир да је уговор истекао Културни центар Чукарица сагледао је могућност даљег развоја КЦ од 2023. године и донет је план за формирање аматерског позоришта, хора, и културно-уметничког друштва с циљем усавршавања и уметничког развоја младих талената“ пише у саопштењу.

 

Ово саопштење обавио је на друштвеним мрежама и Виктор Савић, уз најаву да ће након Божића Театар на Брду дати своје реаговање.

„Општина Чукарица је издала званично саопштење, које вам преносимо у целости. А према разлозима које наводи, они сматрају да имају значајнији план за развој културе на општини Чукарица. Сада када знамо због чега више нисмо на Бановом Брду, након Божића ће Театар на Брду издати своје саопштење овим поводом“, навео је Савић.

Театар на брду је отворен 2018. године премијером представе „Шећер је ситан осим кад је коцка“, а како су навели глумци, „од тада су одигране 394 представе, продато је 125.196 улазница, а 8.997.403,00 динара је захваљујући томе уплаћено на рачун Културног центра Чукарице на име закупа сале“.

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар