Почетна » КУЛТУРО ЕВЕ МЕ Делио и по бабу и по стричевима, јер му се може!

КУЛТУРО ЕВЕ МЕ Делио и по бабу и по стричевима, јер му се може!

од admin
0 коментар

Министарство културе и информисања Србије помоћи ће производњу медијских садржаја у држави са око 1.200.000 евра. Расподела тог новца изазвала је буру негодовања и отровних стрела одапетих на рачун министра Ивана Тасовца, који се умешао у одлуку стручне комисије и чак у девет случајева променио њену одлуку.

У неким случајевима понуђеним пројектима је умањио новац, другима је повећао, а неки су остали кратких рукава попут Независног удружења новинара Србије (НУНС), Војводине (НУНВ) и Медија центра у Београду.

Они сматрају да су кажњени јер су се критички односили према актуелној власти замерајући јој гушење медијских слобода.

Тасовац тврди другачије:

– Резултати конкурса су оголили лицемерност добро познатих лармаџија на нашој медијској сцени – брани се министар задовољан што је пропао покушај новинарских удружења која имају већину у конкурсним комисијама да, како каже, увуку Министарство културе у добро разрађени механизам међусобног награђивања и тапшања по рамену у стилу: „Ја теби сердаре, ти мени војводо.“

Било како било, тек чињеница је да су нејасни критеријуми за прерасподелу новца, с обзиром на то да су значајан део колача добиле агенције и удружења чији рад је мало или никако познат.

 

(вести)

Можда ти се свиди

Оставите коментар