Почетна » ЛИКОВНА АВАНТУРА 2015 Изложба дечјих радова у Центру за културу Гроцка

ЛИКОВНА АВАНТУРА 2015 Изложба дечјих радова у Центру за културу Гроцка

од admin
0 коментар
У петак 15. јануара 2016. године у 19 часова у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка отварање изложбе дечјих ликовних радова под називом ,,ЛИКОВНА АВАНТУРА 2015“ насталих на Ликовној радионици ове установе.

 
На отварању изложбе наступају ученици Основне музичке школе „Гроцка“.
 

ЛИКОВНА АВАНТУРА 2015.

 
“Изложба дечјих радова, насталих на ликовној радионици Центра за културу Гроцка, представља делић разноврсности и лепоте дечјег стваралачког израза. Отвара нам врата богатства дечје маште и креативности, подсећа нас и указује на њихову важност и значај.
Ликовну радионицу похађала су деца узраста од 7 до 10 година. Осим упознавања са основама ликовних техника и ликовног језика, радионица је била место на којем се негује и охрабрује дечја креативност, развија интересовање и љубав према ликовној култури. Током шест месеци (пролећно/јесењег циклуса) настало је мноштво духовитих, маштовитих, домишљато и марљиво изведених радова.
Уз много стваралачке спонтаности, радости и радозналости – портрет, аутопортрет, мртва природа, дизајн одевних предмета, осликавање каменчића, акварел, фротаж, монотипија итд. биле су само неке од тема и техника у којима смо се опробали. Разговарали смо, гледали, уочавали, упоређивали и истраживали, правили, цртали и сликали. Прошли смо кроз различите ликовне авантуре. Инспирисали су нас прошлост и далеки крајеви, наша традиционална култура и уметност, као и култура и уметност других народа. Упознавали смо уметнике, њихова дела, музеје и на себи својствен начин, заједнички и понаособ, творили свој ликовно-креативан одговор на постављене мотиве и задатке”, наводи у уводној речи каталога Марион Дедић, сликарка, о току радионице и раду са децом.
 
Изложба је за посетиоце отворена до 1. фебруара 2016. године.

Можда ти се свиди

Оставите коментар