Почетна » МОЖЕ ЈОЈ СЕ: ОЖЕНИЛА СИНА У МУЗЕЈУ У КОМЕ ЈЕ ДИРЕКТОРКА, а од њеног образложења ћете остати без текста!

МОЖЕ ЈОЈ СЕ: ОЖЕНИЛА СИНА У МУЗЕЈУ У КОМЕ ЈЕ ДИРЕКТОРКА, а од њеног образложења ћете остати без текста!

од admin
0 коментар

По суду директорке Етнографског музеја у Београду Мирјане Менковић, нема ништа чудно у томе „да младенци направе сет свадбених фотографија у Етнографском музеју“.

Можда то не би било толико чудно, да се за такав потез није определио баш њен син, а јавност је бурно реаговала на такав расплет догађаја.

Према речима директорке Менковић, сви младенци који желе да направе фотографску сесију у Етнографском музеју, то могу и да учине, јер се тако представљају и афирмишу највише вредности традиционалне културе српског народа. Додаје да је у европској музејској пракси често и изнајмљивање музејских простора за пословна и приватна дешавања.

„Тако је сасвим природно и мој син пожелео да направи сет венчаних фотографија у Етнографском музеју, а не „где му мама ради“. Важно је истаћи да је сет фотографија направљен у јуну прошле године, а да је само венчање, као и свадбено славље обављено у ресторану ‘Језеро’ на Ади“, изјавила је Мирјана Менковић.

Бивши министар културе и информисања Ивана Тасовац је рекао након што је ова вест процурила у јавност да је шокиран одлуком директорке Етнографског музеја да пусти свог сина и снају са гостима да се фотографишу поред музејских експоната, те да на такву одлуку нема нико право у Србији. Другим речима, Тсовац је скрену пажњу на то да нико не може да организује приватне забаве у музејском простору јер се тако урушава углед институције и читавог система.

Тасовац је том приликом изјавио и да би директорка Етнографског музеја требала да сноси последице за то.

Било како било, у Србији организовање приватних прослава и манифестација постаје тренд.

 

(Agencije, Blic, Novosti, Nova Borba)

Можда ти се свиди

Оставите коментар