Почетна » Музеј у Смедереву: Изложба “Колекција деценије”

Музеј у Смедереву: Изложба “Колекција деценије”

од admin
0 коментар

 На поставци ће бити изложени радови уметника Биљане Ђурђевић, Нине Ивановић, Синише Илића, Жолта Ковача, Неде Ковинић, Карстен Конрад, Милорада Младеновића, Драгољуба Раше Тодосијевића, Милице Томић и групе “Шкарт” са “Непрактичним женама (Бригита Међо).

Изложба је конципирана око питања начина и услова у којима пратимо ликовну уметност али и могућности њеног излагања у отежаним условима, у доба пандемије. Радови могу да сугеришу односе и имагинацију који настају између ентеријера и екстеријера, институција, приватних и јавних простора, рада и слободног времена.

Реагујући на саму архитектуру музеја у активне просторе изложбе укључени су лапидаријум и простори изван саме галерије, чиме уметници омогућују више перспектива гледања и испитују појам дистанце.

“Колекција деценија” је конципирана са циљем да колекцију Октобарског салона учини доступнијом јавности, а изложбу су осмислили Зорана Ђаковић Миннити и Синиша Илић

Колекција Октобарски салон основана је на иницијативу Културног центра Београда 2012. године захваљујући поклону уметника који су излагали на међународним издањима изложбе “Октобарски салон” од 2004. године.

Изложба ће трајати до 23.маја.

Нова   Јелена Копривица

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар