Почетна » “Музичка башта” у Ранчићевој кући: Вељко, Неда и “Звуци Балкана”

“Музичка башта” у Ранчићевој кући: Вељко, Неда и “Звуци Балкана”

од admin
0 коментар

КОНЦЕРТ у “Музичкој башти” Центра за културу Гроцка – Вељко, Неда и “Звуци Балкана” у Ранчићевој кући, петак 10. јун у 20.30 часова.

Вељко Ненадић и Неда Николић, осамнестогодишњаци из Смедерева и Ковина, чине тинејџерски дуо који је освојио бројна домаћа и међународна признања. Вељко Ненадић је талентовани млади композитор и пијаниста, а Неда Николић важи за најбољег младог фрулаша Србије и ученица је маестра Боре Дугића.

У Ранчићевој кући Вељко и Неда наступају са својим другарима из ансамбла „Звуци Балкана“ и Средње музичке школе „Коста Манојловић“ из Смедерева.

Необичан спој фруле и клавира, и жанровски миx класике, џеза и традиционалне српске музике, никог није оставио равнодушним. Најзначајнија признања су Гран-при фестивала словенске музике у Москви, прво место на фестивалу „Голден Кеy“ у САД за композицију „Источни ветар“ коју је Вељко компоновао за Неду, као и домаћа признања за најбољи камерни састав на Смотри музичких талената у Сремским Карловцима, лауреати су Фестивала словенске музике у Београду…

Крајем јуна Вељко и Неда снимиће свој први ЦД за „World music“ асоцијацију Србије.

Улаз је слободан. Добродошли!

Можда ти се свиди

Оставите коментар