Почетна » Наступ састава „КАЛЕМ” МУЗИЧКА БАШТА 2022. Центра за културу Гроцка

Наступ састава „КАЛЕМ“ МУЗИЧКА БАШТА 2022. Центра за културу Гроцка

од Други Пишу
0 коментар

Концерт састава КАЛЕМ у „Музичкој башти“ Центра за културу Гроцка, биће одржан у среду 20. јула 2022. године од 20.30 часова на летњој сцени неговане баште Ранчићеве куће, чувеног споменика културе, и уједно лепотице народног градитељства Београда и Србије.

Исте вечери нас очекује и свечано отварање VIII групне изложбе „СТВАРАЛАЧКА ГРОЦКА 2022“, традиционалне годишње изложбе која презентује рад уметника који живе или стварају на територији Општиие Гроцка, о чему ће ускоро бити више речи.
Састав „Калем“ изводи традиционалну музику Балкана одевену у ново рухо. Њена лепота је у једноставности и идеји коју носи – приближити савременог човека културном наслеђу које ово поднебље чува. „Калем“ чине професионални, академски музичари Стефан Илић (вокал/виолина) и Душан Поповић Липовац (гитара).

Летњи музички програм „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка реализује се подршком Града Београда – Секретаријата за културу.

*Ранчићева кућа у Гроцкој у којој „станује“ Центар за културу Гроцка, такође је и споменик културе од великог значаја за нашу земљу и аутентични варошки дом Београда и Србије с почетка 19. века. Ова складна, скулпторално обликована лепотица народног неимарства бележи више од два века трајања и четири деценије културне намене, а сваком посетиоцу дарује незаборавну атмосферу свог ванвременског склада и спокоја. Сведочанство је традиције и трајања, и сматра се да је једина сачувана кућа косовског типа на територији града Београда.
Ранчићева кућа је постала познато име и незаобилазна дестинација за излетнике. Лепотица народног неимарства, баш као и читава Гроцка, привлачи својим амбијентом, али и бројним причама објављеним у штампаним и електронским медијима. У оквиру излетничких посета Гроцкој, редовно се уприличи и посета Ранчићевој кући, која сем приче о свом вековном трајању, нуди и нову актуелну изложбу.

Улаз је слободан.

Добро дошли!

Можда ти се свиди

Оставите коментар