Почетна » Објављен енглески превод романа „Priručnik za rock ‘n’ roll“ Ивана Бајовића

Објављен енглески превод романа „Priručnik za rock ‘n’ roll“ Ивана Бајовића

од admin
0 коментар
191224817 169242811806765 5062201039083826916 n

 

То је занимљива прича о студенту који из Сремских Карловаца долази у Београд на студије, да би убрзо након доласка открио потпуно нови свет и обрео се у остваривање својих снова. Један од њих био је и оснивање музичког бенда. На путу до њихових остварења прате га разне успутне догодовштине а понајвише секс, дрога и роцк ‘н’ ролл-а.

Књига ће изазвати борбу у читаоцу који ће себи почети да поставља питања: “Да ли су то моје мисли?”, “Да ли ово о чему мислим заиста тако мислим?”, “Зашто ја све ово радим када желим заправо нешто друго?”. Радња романа се одвија у више слојева, а оно што писац покушава да нам прикаже кроз лик главног јуна је, тај необјашњиви и неухватљиви тренутак настанка инспирације.

191224817 169242811806765 5062201039083826916 n

У својој рецензији романа „Priručnik za rock ‘n’ roll“ , наш познати рок новинар, рецезент и музички уредник Бранимир Локнер је написао:

“Токомпрошле 2016. године, изашла је интерсантнакњига Ивана Бајовића „Приручник за роцк’н’ролл“. Реч је о штиву, којег је аутор сам објавио и пласирао. Тема књиге је прича о студенту са села, који долази у Београд на студије, и ту му се дешавају разно-разне ствари, које реалистично приказују друштво, социјални миље, живот у велеграду, суочавање са роцк’н’роллом, дрогама, лошом екипом, сеxуалним изазовима. У Бајкетовој причи нема улепшавања, пеглања, ни тзв. постпродукције, његов једноставан, али искрен речник, јасно одсликава стање духа и психе главног јунака, који се бори за своје место под сунцем. Ауторов јунак је борац у потрази, како за успехом, тако и идентитетом, а срећа се као по правилу налазин егде у иностранству, ван овог прилично утабаног и несигурног окружења и хаотичне реалности.

„Приручник за роцк’н’ролл је штиво које се лако и брзо чита, али чији концепт и приказане „слике“ нимало нису лаке за прихватање, или апсорбовање. Управо због поменуте реалистичности, која је на адекватан начин „ухваћена“.

Иван Бајовић је рођен у Београду 1983. Написао је роман „Priručnik za rock ‘n’ roll“ . Роцк новинарством се бави од 2016. године, а писао је за портале као што су “Црна Гора.ме”, “НекиРок” и “Жиг инфо” за који и даље пише о друштвено актуелним темама кроз хумористички поглед. Радио је велики број интервјуа са писцима, сликарима, а понајвише са музичарима из домена роцк музике. Неки од њих су: Марко Видојковић, Владимир Јанковић Џет, Никола Врањковић, Миле Кекин, Миодраг Стошић, Милан Б. Поповић, Борис Бакалов, Игор Дмитрић (“Гужва у шеснестерцу”), Бранко Голубовић (“Гоблини”), Ненад Пејчић (“Новембар”), Бранко Радаковић, Сале (“Погонбгд”), Драгиша Мањеш (“Еволуција”), Милан Цалић (“Балкан ревивал”) Горан Шобић Сирано (Зид мортал) и многи други. Такође, постоје и видео интервјуи под називом „Priručnik za rock ‘n’ roll“ као својеврсна замена класичним писаним интервјуима. Урађено је десетак епизода под тим називом, а објављено је на више сајтова.

Некирок

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар