Почетна » ОДРЖАН У ВРЧИНУ XIII Меморијални концерт „Јелена Стојиљковић“

ОДРЖАН У ВРЧИНУ XIII Меморијални концерт „Јелена Стојиљковић“

од admin
0 коментар
У уторак, 7. јуна 2016. године, у свечаној сали ОШ „Свети Сава“ у Врчину, одржан је 13. по реду Меморијални концерт „Јелена Стојиљковић“.

 Овај концерт се одржава у спомен трагично насрадале ученице Основне музичке школе Гроцка.

У знак сећања на Јелену породица Стојиљковић је установила фонд „Јелена Стојиљковић“ из ког се награђују три најуспешнија и уједно најмлађа ученика од 1. до 3. разреда музичке школе. Овај фонд постоји већ 13 година.

Плакета „Јелена Стојиљковић“ додељена је ученици која је на овогодишњим такмичењима освојила 7 првих награда. То је ученица 3. разреда виолине из класе проф. Тијане Љубичић – Исидора Остојић.
Исидора је остварила прве награде на Еврорегионалном такмичењу гудача у Темишвару, На Републичком такмичењу солиста, на Републичком фестивалу, на Петом фестивалу гудача у Шапцу, на Другом интернационалном такмичењу Примавера у Бјељини, на Међународном такмичењу у Аранђеловцу и Школском такмичењу инструменталних класа на којем је имала највише бодова у својој категорији.

Прва похвала је уручена ученици која је на протеклим такмичењима освојила 5 првих награда, а то су награде са следећих такмичења: Републичко такмичење, „Мали виртуоз“, Сусрети виолиниста „Славенски“, такмичење „Бинички“ и школско такмичење „Волим солфеђо“, где је била најбоље пласирана у свом разреду. То је ученица 2. разреда виолине из класе проф. Ксеније Пејовић – Милица Јовановић.

Друга похвала из фонда „Јелена Стојиљковић“ за школску 2015/16. годину уручена је ученици која је на Републичком такмичењу добила 1. награду са највише бодова 99.33 и на такмичењу „Бинички“ остварила, такође 1. награду. То је Тамара Симоновић, ученици 3. разреда виолине из класе проф. Ксеније Пејовић.

 

Директорка Основне музичке школе Гроцка је искористила овај свечани концерт да истакне, похвали и додели диплому за одличан општи успех током музичког школовања Наталији Фаркаш (клавир, класа К. Фаркаш) и Марији Павловић (гитара, класа Б. Тријић), као и Вањи Теофиловић (клавир, класа К. Фаркаш) за изузетан резултат остварен на Републичком фестивалу у овој школској години. Такође, директорка је истакла резултате два ученика хармонике из Врчина: Михајла Ђорђевића и Милоша Перића, као и резултат младог гитаристе Данила Окановића.

На концерту су се смењивали солисти, хор и камерни извођачи.

Хвала нашим драгим учесницима концерта јер су још једном доказали да сећање на Јелену не бледи. Они су кроз своје музицирање показали је музика, као хумана и људска творевина, намењена човеку и његовој духовној и емоционалној природи, саопштили су из ОМШ Гроцка.

Приредио :
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар