Почетна » Одржана промоција књиге „Сужањ“, Лидије Жарић

Одржана промоција књиге „Сужањ“, Лидије Жарић

од admin
0 коментар
viber image 2021 09 25 18 57 45 857

 

Лидија Жарић је директор Центра за културу града Добоја. Рођена 1962. године у Мостару а од 1976. живи и ради у Добоју. По занимању је дипломирани економиста. Новинарством се бавила од гимназијских дана. Од 1987. новинар радио Добоја. У периоду 1992. до 1995. је ратни репортер Прес центра ВРС. Од 1995. ради као телевизијски репортер, ангажована прво у „РТРС“, затим дописник „К3“ телевизије, и новинар „БН ТВ“, те главни и одговорни уредник телевизије „Добој“. Од 2007. године ради у Општини Добој, информативној служби, затим  као Саветник у кабинету градоначелника и стручној служби СО.  У два мандата директор Центра за културу у Добоју.

viber image 2021 09 25 18 57 45 857

У протекле три деценије интензивно ради у области културе. Аутор и водитељ десетина сценарија културних манифестација, од свечаних академија у поводу свих значајнијих датума локалне заједнице, обележавања јубилеја културних институција и удружења. Уназад десет година члан ИО Међународног рукометног турнира шампиона Добој, као руководилац протокола и церемонијала. Писала је и објављивала приче и репортаже у домаћим часописима.

У издању Народне библиотеке у Добоју објавила  историјски роман  „Сужањ“, а као коаутор се појављује у две књиге на завичајне и историјске теме Добоја и околине.

Књига „Сужањ“ говори о страдању једне богате српске породице са планине Требава, која је написана на основу истинитих догађаја. У себи носи опис страдања породица због своје идеолошке припадности. Својеврстан је приказ људских односа и начина живљења народа који је у време највећег погрома српског народа успео да сачува своју биологију, тј. успео је да спречи покоље и затирање који су нажалост задесили неке друге крајеве .

Јован Чакаревић , председник удружења Координација, рекао је да не треба да допустимо да нас деле, па ни на партизановце и звездаше.

viber image 2021 09 25 18 58 52 275

– Не дајмо да нам пуне главу европским и светским идеологијама нити да нас деле па ни на партизановце и звездаше. Не кажем да се не треба мењати али не треба све мењати, имамо ми доста тога што је изузетно добро. Градимо , врли српски свет у духу најсветијих и најсветлијих примера нашег српског рода, изјавио је , између осталога, Јован Чакаревић .

viber image 2021 09 25 18 56 39 214

Ауторка књиге „Сужањ“, Лидија Жарић је рекла да је књига настала још 2019. године, и да је јој је вечерас част да је промоција одржана и на Звездари. А уколико неко жели примерак „Сужња“, да се обрати Јови Качаревићу из организације Координација.

Послушајте шта је још о књизи „Сушањ“ , за Жиг инфо, рекла ауторка Лидија Жарић:

 

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар