Почетна » Отварање изложбе слика ,,Једног лепог дана“ ауторке Милице Лилић и наступ „Пјевачке дружине Светлане Спајић“

Отварање изложбе слика ,,Једног лепог дана“ ауторке Милице Лилић и наступ „Пјевачке дружине Светлане Спајић“

од admin
0 коментар

У петак 26. јуна 2015. године у 20 часова  отварање самосталне изложбе слика под називом ,,Једног лепог дана“ ауторке Милице Лилић, у галерији Центра за културу Гроцка, Ранчићева кућа, Мајевичка 9.

Исте вечери, у „Музичкој башти“ Ранчићеве куће од 20.30 часова наступа састав „ Пјевачка дружина Светлане Спајић“ са богатим репертоаром традиционалне музике.

Улаз је слободан. 

Милица Лилић (1985) рођена је у Нишу. Дипломирала је на Факултету уметности Приштина са седиштем у Звечану 2009. године, одсек за ликовне уметности, студијска група за графику, у класи проф. Томислава Трифића. Члан је удружења ликовних и примењених уметника „Нова арт сцена“. Бави се цртежом, сликом и графиком. Одржала је четири самосталне изложбе и учествовала на бројним групним изложбама и на више ликовних колонија. Живи и ради у Белој Паланци.

 

„Срећа, то је бити са природом, гледати је и с њом говорити“ речи су Лава Н. Толстоја. У потрази за искром која превазилази свакодневицу и задире у неизрециво и бесконачно, у жељи да изрази снагу природе и њене лепоте, Милица Лилић интерпретира пејзаж преображавајући га у ликовну игру. Интимни, изведени у различитим сликарским техникама као што су акрилик, уље, колаж и њиховим комбиновањем, пејзажи ауторке остављају утисак несвакидашње живости… Спонтано и инстинктивно, ауторка попут природе уједињује и хармонизује супротности – сугерише њену исконску снагу, преносећи нам своју опчињеност природом, наводи у предговору каталога сликарка Марион Дедић.

Пјевачка дружина Светлане Спајић

Светлана Спајић од 1993. године својим извођењем подучава о традиционалним српским и балканским песмама. Посећује села и учи од сеоских певача, из усмене традиције и културе.  Централна сфера њеног интересовања је језик и значења древне, усмено преношене српске и балканскепевачке ризнице, и уникатне технике певања са јединственим вокалним украсима. Током каријере, сарађивала је са многим светски познатим певачима традиционалне музике.

Можда ти се свиди

Оставите коментар