Почетна » Отворена је групна изложба деце и младих у Ранчићевој кући

Отворена је групна изложба деце и младих у Ранчићевој кући

од admin
0 коментар

У петак 8. маја у 18 часова отворена је групна изложба радова деце и младих по ликовном конкурсу „Моје окружење – моја културна башта“ у Ранчићевој кући, заштићеном споменику културе.

Изложба је обухватила визуелни и културни идентитет старих насеља на Дунаву, у саставу градске општине Гроцка.

Конкурсни позив Центра за културу Гроцка осмишљен је са циљем да подстицајно делује на свест деце и младих о важности културних вредности којима су свакодневно окружени. Према одабиру стручног жирија у саставу мр Анамарија Вартабедијан, мр Ивана Живић и мр Александар Пантић, од више стотина приспелих радова, изведених темперама, бојицама и комбинованом техником, изложено је 60 најуспелијих радова, награђено 9 и похваљено 7 радова.

Како је у представљању изложбе навела Зорица Атић, директорка Центра и уједно ауторка конкурса, пред ученицима је био инспиративан задатак да истраже културне вредности и наслеђе свога краја, али и богатства природе и лепоте окружења.

Пред бројном публиком, сачињеном понајвише од деце, родитеља и представника предшколске и образовних установа, додељене су пригодне награде за најбоље радове, као и похвалнице и захвалнице учесницима.

На отварању изложбе наступили су ученици Музичке школе Гроцка са репертоаром који припремају за предстојећи Републички фестивал музичких и балетских школа Србије.
Представили су се Милица Митровић, клавир, Анђела Стефановић, флаута и Матија Бајић, гитара.

Изложба је за посетиоце отворена до 2. јуна.
Добродошли, очекујемо вас!

Текст: З. Атић
Фото: Д. Трајковић

Можда ти се свиди

Оставите коментар

three × 5 =