Почетна » ZerrorR : Селектор

ZerrorR : Селектор

од admin
0 коментар

Приближио се избор за новог селектора репрезентације. У ту сврху, организовани су избори у нашем спортском колективу. Стари селектор је први започео кампању, још пре годину дана, и наравно да је добар део играча био опчињен, заслепљен, а неки су били и подмићени да говоре похвално о старом тренеру. Селектор је ненадано, по његовим речима, јер нам много добро иде, дао оставку на пола свог регуларног мандата, тек да види расположење играча пред квалификације.
На самом почетку изборне скупштине, један од играча, Јован, узвикну:
– Ма јеси ли ти икад тренирао фудбалере? Пошто по протеклом периоду…
Наравно, селектор му упаде у реч:
– Ја? Па ја сам најбољи тренер на свету. Мени резултати не недостају, јер ми ћемо побеђивати, и побеђивати, јер ми смо најбољи, ми смо шампиони! И то само зато што ћу ЈА да вас водим!
Неколико играча је кренулао да тапше и скандира. Када се пљесак утишао, играч је поставио ново питање:
– Да, супер, али како? Како мислиш да то успемо?
– Како то мислиш – како? Звучиш као некакво закерало… А закерала губе! Ја нећу да имам губитнике у мом тиму! Што ти лепо не би полако напоље…
Обезбеђење је кренуло да се пробија кроз гужву. Утом се јави други глас – Петар.
– Ја мислим да Јован има права да каже шта мисли. Сви ми желимо да знамо како мислите да постанемо шампиони.
Један играч са стране га прекиде:
– Ћути, Петре, Селектор је у праву, Он је познат, сви знају за њега, Испоштуј га пусти га да заврши.
Селектор поново узе реч:
– Шта, желите да знате како? Мене воле у иностранству, а ако мене воле напољу, волеће и и вас, имаћете могућност да се после неког времена лакше запослите код неког странца, а знате како странци плаћају… И сви знате да ја умем и знам како да подмажем странце, сви воле лову и то је онда победничка стратегија за све нас.
Последњих неколико речи се скоро и нису чуле, јер су почеле овације. Неколико људи је ипак остало скептично и када су се узвици утишали, Петар је наставио:
– Али, то си исто причао и пре две године, и пре четири године, а до данас нисмо продали ни једног играча осим малог Јовице, и то само зато што му је ћале средио трансфер на запад. А и зато што је био најталентованији од свих нас. Још си нам и плате смањио.
– Нисам дирао ваше плате, само сам део ваших бонуса преусмерио у изградњу новог, лепшег, највећег стадиона у овом делу Европе. Стадион на који ћете бити поносни, где ћете моћи да кажете како имате највећи стадион у Европи, одакле ће се бакљаде видети до Токија. Већи део тог стадион ћу платити ја, заједно са мојим арапским пријатељима, али морате и ви да учествујете у изградњи, јер је то стадион који ће моћи да прими 200.000 гледалаца…
– Али ти не градиш стадион…
– …тако је, градим хотел, то је прва фаза, па где ће ти силни људи да спавају… Али много битније је то што ћемо ми у наредне две године да направимо врхунски тим, ЈА знам како, Ја сам најбољи тренер који постоји, моји тимови су већ освајали медаље.
– Да, да, знамо да си био тренер ватерполо тима из Земуна, али си био то само што ти је то тата дао да водиш, а и ниси баш нешто освајао титуле са тим ватерполо тимом.
– Ма ко си, бре, ти? Јесу тебе убацили овде из конкуренције? Ти уопште не делујеш као неко ко се бави фудбалом, евентуално ми делујеш као некакав шахиста. Молим обезбеђење да уклони овог страног шпијуна из сале.
Док је обезбеђење склањало Петра уз свесрдну подршку и одобравање скоро већине играча, селектор је наставио:
– Видите, немојте ме питати како, детаљи нису битни, јер ми идемо на победу, а наши противници, којих има, немају овако добро вођство као што имате ви! И ако ме изаберете поново за селектора, обећавам да ћу, чим завршим хотел, запослити сваког вашег ближег рођака, а кад буде био готов стадион, и ширу родбину…
Јован се поново убацује:
– А кад ће то да буде?
– Па за две године, ако ме сад изаберете…

Наравно да је већина гласала за оваква обећања. Прво што их је дочекало сутрадан је циркуларно писмо.

Хвала на указаном поверењу, сигуран сам да га нећемо прокоцкати. У међувремену, хоћу да се свако од вас додатно ангажује око градње хотела, бољи кондициони тренинг нећете наћи.

ZerrorR

 

Свако неовлашћено копирање, монтирање и јавно извођење без сагласности аутора, најстроже је забрањено и кажњиво по закону.

Можда ти се свиди

Оставите коментар