Почетна » Роман Лидије Ћирић, Реквијем за један дан

Роман Лидије Ћирић, Реквијем за један дан

од admin
0 коментар

– А где ти је та Чубура? – питају ме док се трола змијугаво провлачи кривудавим улицама, откривајући београдском живљу с једне стране парк, а са друге Малу Влтаву, у којој сам први пут попила кафу с њом. Лидијом Ћирић.
Заиста, где је та Чубура? Можда се налази на сукобу мушког и женског принципа, где нико неће однети победу. Само ће жене бити њени шестоструки зидари, онако успутно, у повратку са Каленић пијаце. Можда јој је традиција била мајка, а модерни свет отац. Као таква, она не познаје никаква ограничења, а њена свевременост старењем постаје ванвременска. Немојте ме питати да ли је то могуће. Питајте Моцарта. Да је рођен у срцу нашег велеграда, свој Реквијем би искомпоновао за један дан. Ту тајну је шапнуо Лидији Ћирић једног дана. Немојте ме одати да вам је преносим.

У ствари, одајте ме, али онога тренутка када прочитате роман! Поносно обавештавам читаоце рубрике Перо да је Ћирићкина временска капсула угледала светлост дана у издању Соларис издаваштва и да је коначно у продаји! Уживајте и путујте са Лидијом Ћирић неким другим, уврнутим улицама Београда!

 

Анамарија Миловановић

12067301_10207968133300700_1861165683_n                  rekvijem

продајна места : Делфи и Вулкан књижаре

електронска куповина : ОВДЕ

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар