Почетна » САХРАЊЕН БАТА ЖИВОЈИНОВИЋ Манда у сузама: Велимире, звали смо те братом, оцем, учитељем

САХРАЊЕН БАТА ЖИВОЈИНОВИЋ Манда у сузама: Велимире, звали смо те братом, оцем, учитељем

од admin
0 коментар

Легендарни глумац Велимир Бата Живојиновић сахрањен је данас у Алеји заслужних грађана, на Новом Гробљу.

На Ново гробље су пре 13 часова стигли чланови породице и пријатељи Бате Живојиновића, а након њих полако су пристизале и познате личности, колеге, глумци, политичари…

Сахрани присуствују бројне колеге, међу којима су глумица Мира Бањац, Милорад Мандић Манда, Лазар Ристовски, Горица Поповић, Јелена Жигон, Весна Тривалић, редитељ Лордан Зафрановић, Радош Бајић, Рале Зеленовић, Бода Нинковић…

На сахрани су и Лепа Брена, Боба Живојиновић, као и лидер СРС Војислав Шешељ.

Говор су на сахрани држали глумци Милорад Мандић Манда и Даница Максимовић.

Манда је у сузама рекао:

„Велимире, никада те нисмо тако звали, звали смо те братом, оцем, учитељем, хвала ти за награду што смо те упознали, играли са тобом, делили кадар, имамо право да будемо љути што се завршило овако. Поносни смо на тебе и твоју породицу што су издржали дуге четири године тешке борбе. Од тебе смо крали занат, никад се ниси љутио због тога, обожавали смо те, хвала ти за све. Било нам је много тешко када смо чули да си у болници…“, рекао је Манда.

Даница Максимовић говорила је следећа:

„Надам се да ће уз твоје филмове многи да уче као што смо и ми. Можда ти никад нисам рекла колико те волим и колико си учинио за мене. Захваљујући теби сам успела да се уздигнем. Била сам срећна кад си ми говорио да сам твоје куче, а то си ми говорио јер смо из истог краја. Сваки тренутак и тужан дан биће лепши када помислим на тебе. Много ти хвала, имао си се зашто и родити“, рекла је Даница.

Након говора, поворка је кренула ка Алеји Великана, где су говорилуи Радош Бајић и Радмила Живковић.

Бајић: Како да наставино када тебе нема?

Радош Бајић је у говору над хумком рекао да га је вест о Батиној смрти затекла на снимању.

„Скамењени муком, неми пред твојим грандиозним делом, постиђени пред твојом добротом су милиони од нас. Ко ће нас чувати? Како да наставимо кад тебе нема? Ко ће нас гурати у кадар да не расипамо глуму, како си говорио. Свуда и на сваком месту чекаће нас чудо невиђено, по једна твоја улога. Одлазиш у легенду драги мој учитељу. Толико си нам оиставио, а шта је теби Србија вратила?“, рекао је редитељ.

После Бајића окупљенима се обратила Радмила Живковић, а након њеног говора, Велимир Бата Живојиновић је сахрањен.

Пре сахране у Скупштини града одржана је комеморација. На комеморацији су се окупили бројни чланови породице, пријатељи и јавне личности, а говорили су Вања Булић, критичар Божидар Зечевић, Батин друг из детињства, Страхиња Страја Родић и глумац Лазар Ристовски.

У пуном Дому синдиката јуче је такође одржана комеморација СПС Бати Живојиновићу, као њиховом члану. Скупу је присуствовала породица великана, али и председник странке Ивица Дачић као и многи други чланови.

Легендарни глумац Велимир Бата Живојиновић (83) преминуо је у недељу, 22. маја, у Београду.

Био је југословенски и српски позоришни, телевизијски и филмски глумац. На филмском платну дебитовао је 1955. године у филму „Песма са Кумбаре“.

Глумио је у више од 280 филмова и телевизијских серија.

Снимао је филмове у којима је играо главне улоге на просторима свих бивших југословенских република.

Сања Арсић    Блиц

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар