Почетна » СКАНДАЛ А од маме директорке – Свадба у ЕТНОГРАФСКОМ МУЗЕЈУ!

СКАНДАЛ А од маме директорке – Свадба у ЕТНОГРАФСКОМ МУЗЕЈУ!

од admin
0 коментар

Директорка Етнографског музеја Мирјана Менковић омогућила је свом сину да прави свадбу у овом, једном од најстаријих музеја на Балкану.

Свадба у Етнографском музеју

Забринути грађани су због овог скандала реаговали и у мејлу са фотографијама који је послат редакцији „Блица“ истакли да „желе да стану на пут даљем бахаћењу поједних директора јавних установа и предузећа који власништво свих грађана виде и користе као личну својину”.

Poziranje sa eksponatima

Позирање са експонатима

„Директорка Менковић је свадбу свога сина Стефана Менковића организовала где другде него у Етнографском музеју! У простору Етнографског музеја су се проводили, забављали и бахатили на експонатима културног наслеђа свих грађана ове земље, експонатима који су вековима уназад прикупљани и чувани“, наводи се између осталог у мејлу.

Postavlja se pitanje da li su neki eksponati oštećeni

Поставља се питање да ли су неки експонати оштећени

На фотографијама се јасно види да сватови како се сватови проводе у Етнографском музеју и користе музејске експонате док се фотографишу.

Након овог примера намеће се питање да ли свако од нас може да направи свадбу у Етнографском музеју, роштиљ на тереси Скупштине града, журку у музеју Николе Тесле и да ли ово значи да је Етнографски музеј музеј свих нас или приватна фирма једне породице?

Žurka u muzeju

Журка у музеју

Поред тога, у мејлу су постављена и сасвим логична питања: Колико је експоната оштећено приликом ове прославе? Колико дана због овога није радио Етнографски музеј? Ко је платио ову прославу и колико и ко је и са којим правом све ово дозволио?

Директорка Мирјана Менковић се не јавља на телефон како би одговорила на ова питања.

Тасовац тражи објашњење

 


Министар Културе Иван Тасовац, како сазнајемо, бурно је реаговао поводом овог поступка директорке Етнографског музеја и одмах је затражио њено писмено објашњење. Мирјана Менковић још увек није дала одговор надлежном министарству.

Блиц

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар