Почетна » СРБИ ПРВИ У ЕВРОПИ ЧИТАЈУ КЊИГУ „ИНТЕРВЈУИ СА ВЛАДИМИРОМ ПУТИНОМ“

СРБИ ПРВИ У ЕВРОПИ ЧИТАЈУ КЊИГУ „ИНТЕРВЈУИ СА ВЛАДИМИРОМ ПУТИНОМ“

од admin
0 коментар

Књига редитеља Оливера Стоуна „Интервјуи са Владимиром Путином“ изашла је на српском језику и већ је у продаји, а настала је након филма истог редитеља „Интервју са Путином“, приказаном и на овогодишњем Филмском фестивалу у Сарајеву, на којем је Стоуну уручена награда Почасно Срце Сарајева.

Вилијам Оливер Стоун (70) имао је ту привилегију да током две године уради више од десет интервјуа са Владимиром Владимировичем Путином (64), председником Руске Федерације, и добије увид у лични и професионални живот председника и отворено пита многа питања по властитом избору. На основу разговора са председником Путином, који су укупно трајали 19 сати, настао је четворосатни документарац, премијерно приказан у Сједињеним Америчким Државама јуна ове године, и објављена је књига, у којој ће бити могуће прочитати сав материјал сакупљен током тих разговора.

Привилегију да први прочитају књигу у Европи имају грађани Србије, захваљујући издавачкој кући „Руссика“ из Београда, а затим ће бити објављена у Москви.

Оливер Стоун је и иначе познат као један од већих критичара стања и понашања Сједињених Америчких Држава према остатку света, а као учесник рата у Вијетнаму многи му неоспоравају рад и изречено, иако је било и доста негодовања поводом премијере документарца „Интервју са Путином“.

Критика Стоуна почиње већ са филмовима „Вод“ („Platoon“, често код нас превођен и као „Вод смрти“)  из 1986. године и „Рођен 4. јула“ („Born on the Fourth of July“) из 1989. године, за које је добио и две награде Оскар, од три колико поседује, а у којима су приказане страхоте рата у Вијатнаму. Филм „Вод“ је аутобиографски филм у којем је Стоун приказао своје искуство из тог рата, док је „Рођен 4. јула“ истинита прича о занесеном, младом спортисти из Америке, тек свршеном средњошколцу Рону Ковику, који је подлегао пропаганди и сам се пријавио за рат у Вијетнаму и из њега се вратио као инвалид, пролазећи кроз лични пакао до истине.

(ЖигИнфо/sputniknews.com)

Можда ти се свиди

Оставите коментар