Почетна » „Стваралачка Гроцка” и концерт бенда „Кал”

„Стваралачка Гроцка” и концерт бенда „Кал”

од Други Пишу
0 коментар

Јубиларна, десета групна поставка „Стваралачка Гроцка” уприличена је у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу општине Гроцка. Изложбу која траје до 20. јула отворила је историчарка уметности Зорица Атић, ауторка концепта изложбе и директорка ове установе.

Дела – ликовна и примењена – представила су 44 аутора, међу којима су признати уметници, активни ликовни и примењени ствараоци, као и уметнички атељеи. Заступљени су разноврсни ликовни материјали и поступци, од класичних као што су уље и акрил на платну, мозаик, графика, скулптура и дуборез, акварел и цртачке технике на папиру, до оних савременијих попут фотографије, дигиталне графике, илустрације…

„Тематски, нижу се представе и облици од фигурације и вечитих тема и инспирација уметности као што су пејзаж, ведута, мртва природа, жанр-сцена, све до апстрахованих и симболичких представа, као и духовитих скулпторалних решења. Ове јубиларне године значајније су заступљени и особени мотиви локалног окружења, попут знаменитости и симбола Гроцке, и оних дивних, живописних призора крај реке”, навела је у уводној речи каталога Зорица Атић.

У наставку вечери, упркос киши, под тремом Ранчићеве куће наступила је група „Кал – Rock’n’Roma” у оквиру програма „Музичка башта”. Састав, познат по динамичном звуку и ритмовима, представио се извођењем разноликих музичких жанрова – традиционалне балканске ромске музике са елементима танга, турске и блискоисточне музике. Чланови бенда су Драган Ристић, вокал и гитара, Александра Вељковић, вокал, Раде Арсеновић, хармоника, Милорад Јевремовић, виолина и вокал, Марко Ћурчић, бас, и Душан Гњидић, бубњеви.

Драган Ристић са својом групом у „Музичкој башти” (Фото: Центар за културу Гроцка)

Дарко Калезић   политика

Можда ти се свиди

Оставите коментар