Почетна » Субота, 9. мај од 9 до 21: Свечано отварање аутономног културног центра Егзопростор у насељу Винча

Субота, 9. мај од 9 до 21: Свечано отварање аутономног културног центра Егзопростор у насељу Винча

од admin
0 коментар

Удружење несврстаних уметника (УНУ), након 9 месеци припрема, најављује свечано отварање АКЦ Егзопростор у насељу Винча, 9. маја 2015. године, уз изложбу и наступе реге уметника из више градова Србије.

Од раних јутарњих часова, у једиственом амбијенту на обали реке Дунав, посетиоци ће имати прилику да погледају поставку Уличне галерије, пројекат удружења Микро Арт који је до сада окупио десетине уметника из целог света. Поред изложбе посетиоце очекује и целодневни музички програм, уз истакнуте уметнике домаће реге сцене, који ће публику забављати све до вечерњих сати.


Пројекат АКЦ Егзопростор започет је у августу 2014. године, са циљем да служи за умрежавање независних уметника и организација из Србије и региона, као и да омпгући младима из београдског предграђа да учествују у културнпј сцени, волонтирају и стекну нова знања и искуства. Истрајност УНУ-а у намери да се покрене независни центар за културу у руралном делу Београда, да у рад буду укључени млади из Србије и земаља региона, учинила је да ова иницијатива одјекне и даље од насеља Винча.

Активности током претходних годину дана подржало је чак 20 уметника из 6 европских земаља, а у децембру 2014. године, успешан почетак освајања АКЦ Егзопростор представљен је и на Међународном дану волпнтера у Дому омладине Београд, као назначајнији омладински пројекат у Београдском округу у оквиру програма Млади су закон. Основни циљеви УНУ-а од самог почетка су подршка развоју алтернативне уметности и омладинског активизма на локалном и регионалном нивоу, децентрализација културне сцене и освајање нових простора за културу и уметност.

 

Учествују:

 Улична галерија (Беoград)
 Natty Riddim sound (Смедеревo/Субoтица)
 Dubwise warrior sound (Бела Црква)
 Ital Vision sound (Винча-Беoград)
 Shubba ranks selecta (Нoви Сад)
 Gigatron selecta (Кикинда)

Можда ти се свиди

Оставите коментар