Почетна » СВЕЧАНО ОТВОРЕНА 21. ЛИКОВНА КОЛОНИЈА У ГРОЦКОЈ

СВЕЧАНО ОТВОРЕНА 21. ЛИКОВНА КОЛОНИЈА У ГРОЦКОЈ

од admin
0 коментар

Традиционална Ликовна колонија у Гроцкој свечано је отворена 20. јула 2018., 21. пут у оквиру пратећег програма културно-туристичке манифестације „Грочанске свечаности“ у организацији Градске општине Гроцка, а трајаће до 24. јула.

У Ликовној колонији ове године учествује 12 уметника, а на свечаном отварању премијерно је свирао школски рок бенд „Ритам срца“ из Врчина, који су својом добром свирком направили праву атмосферу, док је нежним стиховима песме „Тајна“ аутора Мише Живановића рецитаторка Милица Живановић „осликала“ зашто су Гроцка и Дунав вечита инспирација уметника, било ликовних, било књижевности.
Бенду, који чине ученици основне школе Милица и Јована Ђорђевић вокали, Ана Денда клавијатуре, Стефан Стекић бас гитара, Елена Грујић, бубњеви и Милица Јеремић ритам гитара, помогла је у набавци опреме ГО Гроцка, а њихов рад подржава Бранко Цвијић, професор гитаре.

https://www.facebook.com/priceizpredgradja/posts/2082202278775625

Присутнима су се обратиле Живадинка Аврамовић, заменица председника општине Гроцка и председница Савета ликовне колоније општине Гроцка и Зорица Атић, дипломирани историчар уметности и директорка Центра за културу Гроцка и позвале су их да погледају изложбу радова са претходне јубиларне 20. Ликовне колоније у свечаној сали општине.

Уметници, који ове године учествују на Ликовној колонији, током дана су заједно са домаћином Зорицом Атић обишли знамените локације општине Гроцка, које ће им бити инспирација за радове.

Учесници овогодишње 21. Ликовне колоније су: Милица Црнобрња Вукадиновић, доктор уметности – област сликарство из Београда, Предраг Лојаница, доктор уметности – област сликарство из Зрењанина, Мила Гајин, дипломирани примењени графичар и живи и ради у Паризу, Љубица Шакић, магистар сликарства из Гроцке, Жељко Виторовић, дипломирани ликовни уметник – мастер из Ваљева, Немања Арсић, дипломирани сликар из Смедерева, Весна Мартиновић Маровић, дипломирани сликар из Београда, Милан Митровић Макаби, наставник ликовне културе из Гроцке (Заклопача), Тамара Миловић, дипломирани примењени сликар – мастер из Гроцке (Калуђерица), Ана Косић, дипломирани индустријски дизајнер – мастер из Смедерева, Владимир Петровић, дипломирани сликар из Лазаревца и Стефан Петронијевић, дипломирани ликовни уметник – мастер из Лазаревца, а ту су и два госта: Иван Карафиловски, сликар из Панчева и Ненад Стојков сликар из Београда.

 

Снежана Недић

Можда ти се свиди

Оставите коментар