Почетна » У ЧАСТ РОКА

У ЧАСТ РОКА

од admin
0 коментар

Куршумлијска 9. Гитаријада биће одржана 14. и 15. јула у организацији Општине Куршумлија, Канцеларије за младе и Удружења Куршумлијска Гитаријада, на којој ће се представити седам неафирмисаних бендова.

Осим познате Гитаријаде у Зајечару, која је најстарија манифестација посвећена рок музици на тлу Европе, и једно мало место на југу Србије – Куршумлија, има своју традиционалну Гитаријаду на којој ће 14. и 15. јула своје умеће показати млади и неафирмисани бендови из земље, а и из региона.

У Куршумлији од 1989. године, уз мање прекиде, одржавају се Гитаријаде у част рок музике, а на овој деветој по реду наступаће седам бендова у такмичарском делу, које очекују и награде: за прво место 50.000 динара, за друго 30.000 динара и за треће место 20.000 динара.

Одабир учесник је био тежи ове године, јер је био велики број пријављених бендова, чак 42 из Србије, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, а стручни жири, састављен од представника „Нишвил“ џез фестивала и Организационог одбора Гитаријаде, одабрао је седам бендова, који ће показати своје умеће током два такмичарска дана Гитаријаде, док ће у паузама предвиђеним за гласање наступати „Влатко Стефановски трио“ првог дана такмичења и „Кербери“ другог дана такмичења.

– Због великог интересовања разматра се могућност да се следеће године Гитаријада продужи за још један дан да би трајала три уместо два дана, како би се омогућио наступ већег броја бендова – изјавио је Југослав Ракић, координатор за маркетинг и медије Куршумлијске Гитаријаде.

А ове године, шансу да покажу своје мајсторије на електричним гитарама, бубњевима и клавијатурама, добило је седам бедова: „Синк“ („Sink“) и „Рендом“ („Random“) из Београда, „Земљотрес“ и „Ледене очи“ из Зрењанина, „Санитаријум“ из Лазаревца, „Црвени картон“ из Крушевца и „Еволуција“ из Ћуприје.

 

Снежана Недић

Можда ти се свиди

Оставите коментар