Почетна » Валтер се не предаје

Валтер се не предаје

од admin
0 коментар

Велимиру Бати Живојиновићу боље, са института „Дедиње“ враћен је у болницу „Свети Сава“ на даљи опоравак

Како у филму, тако и у стварности.

Легенда нашег глумишта, Велимир Бата Живојиновић, који ових дана бије драматичну битку за здравље, одбио је још једну улогу – отписаног. Са Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње“, где му је због гангрене успешно одстрањен део ноге, враћен је у понедељак у болницу „Свети Сава“ на даљи опоравак.

Ово је за „Новости“ потврдила и Живојиновићева ћерка Јелена.

– Тата је добро, свестан је и комуникативан – каже Јелена. – Чак се са нама и нашалио, у свом препознатљивом стилу.

Из болнице „Свети Сава“ у којој су се лекари борили да га придигну од учесталих можданих удара, али не и од кључног извора погоршања његове болести која му је угрожавала највиталније органе, упућен је на Институт „Дедиње“ уочи васкршњих празника. Овде су га и оперисали и, како је уверена породица, зауставили даљи продор бактерија које су му угрожавале живот.

– Сви смо у породици охрабрени: рана на оперисаној нози полако зараста – говори Батина ћерка. – И ми се надамо да ће наш Бата и из ове тешке борбе изаћи као победник. Чуо се и са сином. Разменили су песме. Мирко му је певао „Мој галебе“, а Бата му је отпевавао: „Галебе“. Заиста смо оснажени да је пред свима нама нова нада да ће тати бити боље.

Лекари у болници „Свети Сава“ проценили су, ипак, да је Бати и даље потребна интензивна нега. Зато су га и сместили на ово одељење болнице у којој лекари знају најбоље како да му помогну. Да га поново придигну како би му у скорије време на ампутирани део ноге била надограђена протеза. Мада, лекари кажу да ће он још неко време, без обзира на протезу, имати осећај да му је нога ту. Када, за неко време, тога буде и потпуно свестан – протеза ће већ бити готова.

– Ми смо захвални свима који се брину за татино здравље – каже Јелена Живојиновић. – Захвални смо лекарима, али исто тако и свим људима који се јављају и питају – може ли се Бата изборити са болешћу. Одговарамо им да може. Валтер се не предаје.

Милена МАРКОВИЋ    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар