Почетна » Велико интересовање публике за представу „Ћао свима“ Рефлектор театра

Велико интересовање публике за представу „Ћао свима“ Рефлектор театра

од Други Пишу
0 коментар

Представа „Ћао свима“ која се бави темом инфлуенсера на друштвеним мрежама одиграна је још једном у Дорћол плацу. Рефлектор театар, чија је и ова представа, настоји да увек прати актуелне теме које опседају друштво, али и саме феномене друштва које се дешавају у садашњем тренутку, те кажу, да је представа була природни ток којом ће се бавити. Наредно извођење представе заказано је за 15. мај у Новом Саду, а у већ познатом месту, Дорћол плацу, 2. јуна.

Публика је укључена у ову представу током читавог дана, јер четворо карактера који постоје на сцени, имају Инстаграм профиле које они прате, каже један од извођача представе Ђорђе Галић.

„Они су представљени као праве личности и публика може да прати њихов живот и пре представе, а највише током тог дана, када су ти ликови највише активни. Наша представа траје током читавог дана, такорећи“, каже он.

Иако је представа већ неколико пута извођена, и даље влада заинтересованост публике за исту. Наиме, публика је такође била укључена у сам рад Рефлектор театра и једним делом финансирала представу.

„Јако ми је драго да их има, поготову што долазе млади људи, јер су они више упућенији у феномен инфлуенсига и феномен друштвених мрежа, али бих волео да сви виде. Публика је показала колико нас воли и колико верују у читав наш рад и у оно што радимо. Цео одзив који смо добили и новац и остало је велика потврда за театар и хвала публици на томе“, каже Галић.

Рад на представи помаже и да се сруше одређене предрасуде

Галић каже да му је играње у представи доста значило јер многе феномене који се баве темом инфлуенсига није познавао, нити је, како каже, размишљао да то може да изазове зависност и критичко размишљање.

„Мени је рад на овој представи помогао да разумем, али и да срушим чак неке предрасуде које сам имао, али са друге стране да разумем на који начин се неке ствари пласирају, како може нешто да се злоупотреби… То је наша садашњост и ти млади људи на друштвеним мрежама су садашњи тренутак“, истиче он.

Истиче да је представа стварана кроз радионице. Прво су изучавали феномене којима се баве, а ту је био и директни контакт са инфлуенсерима.

„Постоји чак и приручник за то. Имали смо разне састанке и те пробе су биле дуготрајне док нисмо генерисали материјал. Све те сцене су део онога што смо чули од других људи, текст је настајао током проба и током процеса“, додаје.

Ускоро се ближи нова премијера „Устав и права грађана“ која ће бити 1. јула, а из Рефлекор театра кажу да су у настајању још неки пројекти.

Фото: А.Ђ/МРЦН

Медиа & реформ центар Ниш

Можда ти се свиди

Оставите коментар