Почетна » Вучић и Мехта о споменику Карлу Малдену

Вучић и Мехта о споменику Карлу Малдену

од admin
0 коментар

Председник Србије Александар Вућић примио је данас маестра Зубина Мехту који борави у Београду, поводом концерта на отвореном Београдске филхармоније, који се изводи под његовим руководством и истакао да нова зграда Београдске филхармоније мора бити завршена до 2020.

Он је истакао да Београд заслужује оперу која ће постати симбол региона.

Београдска филхармонија ће вечерас, под управом новог шефа диригента Габријела Фелца, поклонити публици највећи концерт класичне музике у историји Србије, на отвореном.

Маецтро Мехта је захвалио председнику Вућићу на свему што чини за Београдску филхармонију, као и на плану за изградњу нове концертне дворане о којој је разговарао током своје последње посете Београду.

Вучић је нагласио да нова зграда Београдске филхармоније мора бити завршена до 2020.године.

„Београд је космополитски град и заслужује оперу која ће постати не само његов, већ и симбол целог региона“, истакао је Вучић.

Вучић и маестро Мехта договорили су постављање статуе славном холивудском глумцу српског порекла, Карлу Малдену, рођеном као Милан Секуловић, који је играо у више холивудских филмова, међу којима су најпознатији „Трамвај звани жеља“, „Патон“, „На доковима Њујорка“ и др.

Породица Карла Малдена поклонила је Београдској Кинотеци 2016.године личне предмете и део филмске колекције овог славног холивудског глумца.

„Наш задатак је да наше генерације упознамо са ликом и делом најпознатијег глумца српског порекла, с обзиром да ни ми нисмо били свесни значаја и трага који је Карл Малден оставио. Он је био велики уметник, али и најбољи амбасадор Србије“, истакао је Вучић“, саопштио је кабинет Председника Србије.

 

(Fonet)

Можда ти се свиди

Оставите коментар