Почетна » Због два јаја „катанац“ три месеца

Због два јаја „катанац“ три месеца

од admin
0 коментар

 

У породици власника овог ресторана сматрају да је ова казна неправедна и драконска, јер се утврђене неправилности односе на, како кажу , два јаја и два парчета хлеба, које је појео радник.
 
Инспекторка из пореске инспекције из Крагујевца је, након контроле крајем фебруара, у решењу ипак констатовала неправилности око издавања фискалног рачуна. Светлана Радовиц, ћерка власника овог породичног ресторана своје негодовање је изразила на друштвеним мрежама, објављујући фотографију постављену на улазна врата локала, испод које пише: „Овај локал је затворен на 90 дана због два јаја и две кришке хлеба које су појели радници. Ово је поштена Србија“
 
– Да, добро сте прочитали због два јаја, која су у суботу 23. фебруара појели запослени за доручак, доведено је у питање шта ћемо сви ми јести наредна три месеца, током којих ће ресторан бити затворен по налогу пореске инспекције. Пошто је провером утврђено да су све поруџбине издате тог јутра уредно куцане на фискалној каси, инспекторка, прилично непријатна и дрска, утврдила је да смо ипак оштетили буџет Републике Србије за два јаја која је појео конобар, а за која није имао фискални рачун уз директну претњу:“Проћи ћете горе него да сте убили човека“. И прошли смо изгледа, пошто се у овој земљи таквима и не суди него се копља ломе о леђа грађана који покушавају да живе живот достојан човека. Као студент четврте године фармације, који до сада није разматрао опцију одласка у иностранство након завршетка студија, увиђам да сам 23 године живела у илузији да се у Србији може живети од свог рада, а да ти тата при том није обезбедио посао, кад је продао душу ђаволу и завалио се у партијску фотељу., написала је на страници „Прибој“ Светлана Радовић „Огорчена и разочарана грађанка Републике Србије“.
 
Негодовању су се придружили и запослени у локалу забринути за издржавање својих породица, а било је и констатација да разне инспекције прибојске локале контролишу врло селективно и да постоје они у које се, како кажу, не улази. У покушају да поводом овог случаја, добијемо изјаву инспекторке која је била у контроли, запослене у Пореској управи у Регионалном одељењу Крагујевац, позивали смо телефонски број централе овог одељења. Нико се није јављао, а на једном од осталих телефона, чији су бројеви наведени у контактима на сајту Министарства финансија, речено нам је да оператер ових дана не ради. На телефон се јавио шеф теренске контроле одељења, у коме је ова инспекторка ангажована и рекао да није пракса да инспектори телефоном дају изјаве новинарима, већ да треба да се инспекторки обратимо писаним путем и затражимо информације. Питања смо упутили мејлом и добили обавештење од Пореске управе Србије „да су примили обраћање писменим путем на које ће бити одговорено у наредних неколико дана“. До закључења овог броја одговор није стигао.
 
Жалили се на решење
 
Од чланова породице власника породичног ресторана „Амадео С“ у Прибоју“ добили смо информацију да су се жалили на решење којим им се локал затвара на 90 дана. Очекују одговор.
Саша Бјелић  Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар