Почетна » Први пешачки прелаз са лед маркерима у Србији постављен у Прокупљу

Први пешачки прелаз са лед маркерима у Србији постављен у Прокупљу

од admin
0 коментар

 

„Одлучили смо се за ову локацију јер је најфреквентнија у граду и јер се у близини налази више школа – средња Пољопривредна, Техничка, основне школе ‘Милић Ракић-Мирко’ и ‘Девети октобар’, затим Дом ученика средњих школа“, казао је Симоновић.

Према његовим речима, Управа града ће због безбедности деце размотрити могућност да се исти такви прелази поставе и у близини свих осталих прокупачких школа. Постављање првог пешачког прелаза са лед осветљењем у Прокупљу финансирало је Министарство за државну управу и локалну самоуправу, на иницијативу шефа кабинета министра, Прокупчанина Дејана Миловановића. Тај пројекат ради се у сарадњи са Саобраћајним факултетом из Београда а на том пешачком прелазу лед маркери ће се палити када и улично осветљење.

Највеће одушевљење новим лед маркерима на пешачком прелазу показали су станари Дома ученика у Прокупљу. Педагог у Дому Лидија Ђорђевић је захвалила донатору и локалној самоуправи и нагласила да ће осветљени пешачки прелаз лед светлима много значити ученицима који се због наставе сада у зимско време и по мраку враћају у дом.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар