Почетна » Бака пуштена из притвора: Дувам траву да заборавим трауме рата у Босни

Бака пуштена из притвора: Дувам траву да заборавим трауме рата у Босни

од admin
0 коментар

Кунем се да никад нисам продала грам марихуане и да је користим само за себе јер сам открила да на моју психу делује боље од било ког лека.

У Паланци сви редом бране Анђу
Анђа Агић (75), мајсторски кандидат и најбоља шахисткиња Бачке Паланке свих времена, пуштена је из притвора где је боравила 48 часова јер је полиција у њеној кући, у Улици Родољуба Чолаковића 8, пронашла 43 грама марихуане сакривене у кухињском посуђу.

Живци

– Немам шта да кријем. Једина истина је да користим повремено марихуану као џоинт јер ме она смирује и помаже да заборавим трауме рата које сам доживела у Босанском Шамцу где сам до 1992. радила у једној фабрици као референт ХТЗ – каже ова бака обучена у фармерке и јакну

Избеглица

Њени су, прича она, колонисти у Бачкој Паланци, а она се вратила у завичај ради посла, да би поново дошла у Бачку, али као избеглица, кад је већ почео рат у Босни. Успела је да у овом граду од своје уштеђевине и фондова за избеглице направи кућу у којој живи иако још није завршена.

– Имам малу социјалну помоћ, а помажу ме и рођаци који живе овде близу, у комшилуку. То су сва моја примања, али ни моје потребе нису велике, важно ми је да могу да играм шах и попијем пиво у клубу – испричала је Анђа.

Милан Шебез, други велики паланачки шахиста, каже да је Агићева највећа паланачка урбана легенда.

Други пут пала због дроге

Незванично сазнајемо да је Анђа други пут ухапшена због дроге.

– Полиција је и пре неколико година код ње нашла марихуану, али је била мања количина него овом приликом, и прошла је са условном

– Њена највећа љубав је шах и редовно је у клубу где уз шаховску таблу, пиво и цигарете проведе цело вече. Понекад се може видети и у кладионици где има своје стално место – каже мајстор Шебез и додаје да је њена лична одлука да тако проведе старост коју њени познаници и суграђани поштују.

Радован Радонић истиче да његова познаница Анђа Агић, иако је одсуствовала 20 година из Паланке, у граду има симпатије суграђана. Иако делује повучено, прича Радонић, Анђа је донела босанску дружељубивост и комуникативност.

Претрес

– Што се тиче дроге, изненађени смо, али верујемо да ће полиција и тужилац то испитати до краја.

Подсетимо, претресом њене куће, по наредби надлежног суда, полиција је пронашла око 43 грама марихуане, а она се терети да је продала пакетић идентичне материје једном мештанину.

Слободан Мирић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар