Почетна » ГСП купује још кравата и ципела

ГСП купује још кравата и ципела

од admin
0 коментар

 „ГРАДСКО саобраћајно предузеће“ набавља нову туру униформе за возаче! Први комплети стигли су у октобру прошле године, а од марта ове године запослени у ГСП у обавези су да их носе. Ипак, није познато да ли су зафалили зимски и летњи комплети или су нове количине неопходне као резервна радна одела.

Како стоји у конкурсној документацији, ГСП купује радну одећу и ципеле. Набавља се 700 мушких јакни и 70 женских. Неопходно је снабдети возаче са 1.400 тањих, а исто толико дебљих радних панталона за возаче, као и 140 „доњих делова радне гардеробе“ за жене за воланом аутобуса градског превоза. Осим тога, на тендеру ће бити купљено и 2.100 мушких кошуља дугих рукава, а 210 за жене.

Требују и комплете мајица, а на списку је и око 770 кравата и качкета са логоом ГСП. Напослетку, возачи ће се поновоти и радним ципелама.

Обавеза ношења зимског комплета је до 15. априла, откад возачи облаче летњи. Ипак, када су температуре и пре средине априла у порасту, запослени могу да понесу мајицу уместо кошуље.

Прва набавка униформи расписана је још 2017. године, а возачи је требало да је понесу 1. септембра прошле године. Међутим, због неколико пропалих тендера, то се није догодило. Најзад, набавка је успешно завршена почетком године и од марта сви имају обавезу да је носе, У ове сврхе, из буџета Града тада је издвојено око 100 милиона динара за униформе 2.800 возача. Одећа једног возача кошта Град око 35.700 динара.

 

КОНТРОЛА ОДЕЋЕ

ТОКОМ провере да ли аутобуси ГСП имају „климу“, појачана је и контрола ношења униформи. Иако су у обавези да носе комплетну радну одећу, за неношење кравате и качкета контролори им ипак гледају кроз прсте.

М. С.   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар