Почетна » ГОВОРЕ МАРИЈА БОГДАНОВИЋ И МАРЧЕЛО На деветој шетњи у Београду писма грађана за председника

ГОВОРЕ МАРИЈА БОГДАНОВИЋ И МАРЧЕЛО На деветој шетњи у Београду писма грађана за председника

од admin
0 коментар

Овај пут грађанима ће се обратити професорка Марија Богдановић, уметник Марко Шелић Марчело и Слађана Станковић из Удружења малинара. Путања шетње биће измењена али само у контрасмеру, и то од Платоа испред Филозофског факултета, улицама Васином, Теразијама, Краља Милана, Кнеза Милоша, Таковском, Светогорском и Македонском, где ће се шетња и завршити испред зграде Политике. Поново се испред зграде РТС очекује перформанс.

„Остави писмо Вучићу“

Планиран је перформанс „Остави писмо Вучићу“ – у току протестне шетње „1 од 5 милиона“ у суботу, 2. фебруара, испред улаза у зграду Председништва биће постављене три кутије у којима ће грађани моћи да оставе писмо и одговоре Вучићу зашто шетају, јер му то изгледа никако није јасно, наводи се у саопштењу послатом са мејл адресе „стопкрвавимкошуљама“.

За говорницом Видојковић и професорка Теодоровић

У Крагујевцу је за вечерас (субота) најављен нови, пети по реду протест житеља центра Шумадије против режима Александра Вучића. Према најави организационог одбора протеста, побуњеним Шумадинцима вечерас, на Ђачком тргу, испред Прве крагујевачке гимназије, поред осталих, треба да се обрате професорка Факултета медицинских наука у Крагујевцу, др Љиљана Мијатовић Теодоровић, која је потписала универзитетску подршку грађанској побуни у Србији, те познати писац и ТВ водитељ Марко Видојковић.

МАПА ПОБУЊЕНИХ ГРАДОВА

Куршумлија

Нови Сад

Чачак

Бор

Зајечар

Ниш

Младеновац

Ужице

Пожега

Пожаревац

Велико Градиште

Врање

Житорађа

Београд

Крагујевац

Рума

Сремска Митровица

Шабац

Горњи Милановац

Краљево

Крушевац

Инђија

Пирот

Сомбор

Кула

Апатин

Јагодина

Зрењанин

Косовска Митровица

Вршац

Аранђеловац

Прокупље

Топола

Параћин

Трстеник

Панчево

Лесковац

 

(danas)

Можда ти се свиди

Оставите коментар