Почетна » ОД АУТО-ЛИМАРА ДО МЕТЕОРОЛОГА Чиме су се бавили челници општина пре него што су постали председници?

ОД АУТО-ЛИМАРА ДО МЕТЕОРОЛОГА Чиме су се бавили челници општина пре него што су постали председници?

од admin
0 коментар

Пре него што су изабрани за челнике, председници општина бавили су се различитим пословима. На челу београдских општина су лекар, спортиста, ветеринар, возач…

ПОСЛЕДЊА од 17 београдских општина, Нови Београд, добила је власт током недеље за нама, тако да је и листа председника општина сада комплетна. Ко руководи деловима главног града, који по територији и броју становника превазилазе многе градове у Србији? На челу београдских општина су лекар, спортиста, ветеринар, возач… Међу челницима има инжењера, по један угоститељ, метеоролог… О животу у граду брину и електротехничар, продуцент, економиста. Од 17 функционера, један је правник, а нема ниједног политиколога.

Осим славног ватерполисте Александра Шапића, који предводи групу грађана, и то већ у другом мандату, и демократе Марка Бастаћа, сви остали председници општина долазе из Српске напредне странке. Неки од њих су изворни кадрови СНС, а поједини су претходних година променили страначки дрес и приступили најјачој партији. Прошле године независни Жика Милосављевић и Мирослав Чучковић прешли су у Вучићев табор.

Централну градску општину Стари град води Марко Бастаћ, који је завршио Академију лепих уметности. Млади демократа је од 2006. до 2009. радио као продуцент у фирми „Емоушн“, која је у то време била лидер у емитовању ријалити програма.

Врачаром од пре две недеље руководи професор др Милан Недељковић. Овај врстан кардиолог, са беспрекором биографијом на универзитету, мораће да брине о администрацији, уређењу паркова и пијаца, као и сви остали председници.

После априлских избора, Младеновчане води ветеринар! Владан Глишић је од 2004. до 2015. године радио у Ветеринарској станици Младеновац. Прошлог лета градска управа га поставља на место председника привременог органа у овој локалној јединици.

Раковчанин Владан Коцић је дипломирао на Рударско-геолошком факултету, иза себе има око 48 научних и стручних радова. Од 2000. године ради у Републичком хидрометеоролошком заводу Србије, где је временом напредовао од места шефа одсека до генералног директора.

Живорад Жика Милосављевић на челу Сопота је већ 26 година, завршио је Правни факултет и у овој варошици под Космајем познат је и најмлађима. Милош Игњатовић са Звездаре је дипломирао на Економском факултету. Од 2013. до 2015. године био је в.д. директора Националне агенције за регионални развој. Дуго се бавио берзанским пословањем.

Први човек Лазаревца Бојан Синђелић је електротехничар енергетике и једини је председник општине без факултетске дипломе. У претходном периоду био је члан општинског већа.

Један број функционера решио је да у зрелим годинама стекне универзитетско звање. Приватни факултети последњих година одшколовали су неколико председника општина.

Дејан Матић, председник СО Земун, пре него што је на Универзитету „Унион“ стекао диплому и звање оперативног менаџера, по струци био је ауто-лимар. Опозиција га је оптуживала да је на ту функцију постављен само зато што је био возач највишим партијским функционерима.

На приватном универзитету дипломирао је и Драгољуб Симоновић, први човек Гроцке. Бивши директор српских железница, био је и народни посланик.

„Унион“ универзитет завршио је и Александар Савић, челни човек Вождовца. Од 1996. у овој београдској општини важи за веома познатог угоститеља.

Срђан Коларић, челни човек Чукарице, дипломирао је на Факултету за европске правно-политичке студије у Новом Саду. Власник је и директор предузећа за консалтинг и менаџмент од 2006. године.

Најмлађи председник неке београдске општине је Александар Јовичић (29) са Палилуле, завршио је Техничку саобраћајну школу. Звање економисте струковних студија стекао је 2011. године на Високој пословној школи у Београду, а тренутно је на постдипломским студијама. У претходном сазиву био је народни посланик.

ИНЖЕЊЕРИ

ПО дипломирању на Електротехничком факулету, Мирослав Чучковић углавном је био на политичким функцијама. Тренутно му тече други мандат на челу Обреновца. И суседни Сурчин води инжењер. Стеван Шуша је завршио Машински факултет. Има искуства у локалној самоуправи, а у претходном мандату био је председник Скупштине општине Сурчин.

ВУЈОВИЋЕВА ЈЕДИНА ДАМА

ЈЕДИНА дама која је на челу локалне јединице је Ирена Вујовић. Председница Савског венца тренутно похађа докторске студије на Факултету за међународну економију на Мегатренд универзитету. У претходном периоду била је помоћница градоначелника, а била је изабрана и за народну посланицу.

М. Т. КОВАЧЕВИЋ    Новости

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар