Почетна » Протест „Пет минута за пет милиона“: Он има 70 година и одржао је свима нама лекцију!

Протест „Пет минута за пет милиона“: Он има 70 година и одржао је свима нама лекцију!

од admin
0 коментар

Грађански протест „Стоп крвавим кошуљама“ одржан је синоћ, под слоганом „Пет минута за пет милиона“. На синоћењем скупу испред Платоа говорили су глумац Бранислав Трифуновић, новинар портала „Жиг инфо“ Милан Јовановић коме је пре десет дана запаљена кућа, и карикатуриста Душан Петричић.

Протест је почео на платоу испред Филозофског факултета у Београду, а учесници су потом кренули у шетњу централним београдским улицама. Организатори оцењују да је на скупу окупљено око 40.000 људи.

Грађани су носили пиштаљке и транспаренте са натписима „Почело је“, „1 од 5 милиона“, „Док сви нису слободни, нико није“. Неки од њих су носили жуте прслуке на којима пише „1 од 5 милиона“, као и беџеве са таквим натписом и „Стоп крвавим кошуљама“.

ФОТО: РАС Србија

Организатори су са разгласа рекли да је према њиховим информацијама на протесту окупљено између 35.000 и 40.000 грађана, и позвали су грађане на наредно окупљање следеће суботе, 29. децембра.

Бане Трифуновић је пре говора на Платоу замолио окупљене за минут ћутања за жртве стравичне саобраћајне несреће у Нишу.

– Има нас много. Пребројавају нас они који купују дипломе. Све смо више бесни. И биће нас све више! – рекао је Трифуновић.

Молим и ову опозицију, наставио је, морате изаћи из свих њихових зграда. Морамо сви бити на улици и отказати послушност – завршио је свој говор глумац.

После њега говорио је новинар нашег портала Милан Јовановић, који је својим говором одржао лекцију свима присутнима, поготово младима. Јовановићев говор преносимо у целости:

 

Жиг Инфо/Блиц/Н1/РСЕ

Можда ти се свиди

Оставите коментар