Почетна » ЗАШТО НЕМА ГРЕЈАЊА? Температура у Београду 9 степени, али су упркос обећањима РАДИЈАТОРИ ХЛАДНИ

ЗАШТО НЕМА ГРЕЈАЊА? Температура у Београду 9 степени, али су упркос обећањима РАДИЈАТОРИ ХЛАДНИ

од admin
0 коментар
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић најавио је прошле недеље да ће „грејања у мају бити све док прогнозирана средња дневна температура од стране Републичког хидрометеоролошког завода у Београду буде 12 степени и нижа“. Међутим, данас, иако су испуњени сви услови, Београђане су ујутро дочекали хладни радијатори!
 
 
 
 
Изгледа да је све остало на речима, судећи по статусу једне од професорки на друштвеној мрежи Твитер.
 
– Имам пуно одељење девојака које су се смрзле и покисле јер су пола пута до школе морале пешака, због кише и колапса у саобраћају. А да се угреју и осуше не могу јер грејања нема – стоји на њеном профилу.
 
 

 

Како је истакао градоначелник, грејање је требало да се пушта у зависности од прогнозе метеоролога и најављене средње дневне температуре. Односно у данима када је прогноза испод 12 степени.

 

 Neko grejanje, nesto? Trenutno je 8 stepeni u Beogradu @prijavi_problem

— Snezana Panic (@panic_nena) 14. мај 2019.

 

Средња дневна температура се рачуна по формули Т у 7.00 + Т у 14.00 + 2xТ у 21.00 и онда све то подељено са четири. А како је јутрос било свега девет степени, а максимална дневна према прогнози РХМЗ-а износиће 12, јасно је да неће бити пређена горња граница од 12 степени.

 

Зашто грејање није пуштено овог јутра, нисмо успели да дознамо од ЈКП „Београдске електране“, пошто је из овог предузећа изостао одговор на ово питање.
 
Хладни талас до петка
 
У престоници и целој Србији обилне падавине, праћене ниским температурама трајаће све до петка, када се очекује постепено разведравање и повећање температуре. Средња дневна температура и сутра ће бити сигурно испод 12 степени.
 
ИЗВОР:blic.rs/М.П

Можда ти се свиди

Оставите коментар