Почетна » Адвокати нису знали да се суд сели

Адвокати нису знали да се суд сели

од admin
0 коментар

Све парнице из објекта у Устаничкој улици од понедељка премештене су у зграду у Булевару Михајла Пупина у Новом Београду

НЕПРИЈАТНО изненађење дочекало је јуче адвокате испред Трећег општинског суда у Устаничкој улици – катанац на брави са обавештењем да се парнице одржавају у згради у Булевару Михајла Пупина у Новом Београду. Наиме, реч је о пресељењу и почетку реконструкције зграде која ће убудуће бити Прекршајни суд.

Столице и канцеларијски намештај, кутије са списима на паркингу испред Трећег општинског суда, једино је што је најавило селидбу судница адвокатима и странкама који су дошли јуче на заказане парнице и рочишта.

– Не могу да верујем да нас нико није обавестио – каже један од адвоката. – Морао сам да дођем довде да бих видео обавештење да ће парнице заказане од 27. до 30. априла бити одржане на Новом Београду.

У сличном проблему су се нашли и они који су хтели на шалтерима Другог општинског суда да оверавају документа или да уплате таксе у испостави Поштанске штедионице. Служба овере за подручје општина Вождовац, Раковица, Чукарица и Гроцка премештена је у Палату правде у Савској улици, док се најближи шалтер за уплату може наћи тек на Душановцу.

Селидба ће бити трајна. Након адаптације судске зграде у Устаничкој, у просторије ће се уселити Прекршајни суд, док ће реконструкцијом зграде у Михајла Пупина 16а у Новом Београду Трећи општински суд добити већи број судница, па тако и више обрађених предмета.

И. П.    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар