Почетна » АКО ВАС ОПЉАЧКАЈУ У БЕОГРАДУ, ЕВО ГДЕ ДА ТРАЖИТЕ НОВЧАНИК: Ово су места где их џепароши остављају! (ФОТО)

АКО ВАС ОПЉАЧКАЈУ У БЕОГРАДУ, ЕВО ГДЕ ДА ТРАЖИТЕ НОВЧАНИК: Ово су места где их џепароши остављају! (ФОТО)

од admin
0 коментар

Ако су вас недавно опељешили у Београду и надате се да ћете негде налетети на свој новчаник, можда би било паметно да га потражите на некој од ових локација

Да у престоници масовно краду новчанике није, нажалост, никаква тајна.

Да се пљачке најчешће дешавају у препуном превозу, Сремској у лици, и осталим локацијама о којима смо већ писали, а претходно истражили – знамо. Међутим, када се “глава охлади” од стреса због узетог новчаника, готово да нико не мисли о новцу већ о документима без којих је немогуће функционисати на свакодневном нивоу, а за које су потребне недеље да се изваде поново.

Тада, сви се понадају да ће негде наићи на своје новчанике које су џепароши бацили након што су узели новац. Међутим, како у највећем броју случајева нисмо свесни где су нас покрали, ни не знамо где бисмо тражили.

У таквој ситуацији је најбоље присетити се маршуте којом сте ишли и проверити да ли је новчаник бачен у близини.

Испитали смо која су најчешћа места где џепароши баце новчанике. Ово су те локације.

deparosi u BG

Отишли смо најпре испод Бранковог моста где нас је сачекало право изненађење. Питали смо раднике “Градске чистоће” који ту имају седиште, да ли је заиста истина да овде има највише одбачених новчаника. Група младих и веселих момака се по нашем питању истог тренутка засмејала,

Foto: Telegraf

– Чуј да ли нам је познато! Па нађемо тих новчаника сваки дан, по два-три. Некад и видимо кад опељеше, понекад их појуримо, али брзи су. За њих се све зна и ко су и да овде пељеше, али нико не реагује, објаснио нам је радник Кемал Ш.

Потом су нам рекли да баш данас имају пет новчаника које су пронашли и чекају да неко дође по њих. Када смо их питали да ли све то пријављују Полицији, чули смо нешто што нас је врло пријатно изненадило.

Foto: Telegraf

– Јесмо једно време, мада они о томе ни не брину посебно. Ми то сами. Нађемо име у личној карти, зовемо службу за информације и тражимо број. Онда зовемо ту особу и кажемо да смо им нашли новчаник, па ако желе, нека дођу, ту смо. Некад и стоји неки број мобилног у новчанику, па позовемо тај број, испричао је Ишљам Дашкин, пословођа “Градске чистоће” Савски венац.

Даље су нас упутили на оближњу локацију, увалу испод моста на којој, како кажу, има највише бачених новчаника.

Foto: Telegraf

Друге локације које смо посетили су пролаз испод Зеленог венца и парк код хотела Москва јер нам је потврђено да се најчешће овде нађу бачени новчаници.

У пролазу испод Зеленог венца, раднице пекара помало стидљиво и са задршком кажу да пљачкаше виђају сваки дан.

Foto: Telegraf

– Људи се овуда враћају уморни са посла, носе торбе, кесе из куповине… ни не размишљају да ће неко да им науди, иду људи кућама. Само неко истрчи, зграби и побегне, каже Љиљана М.

Друга радница каже да ју је у почетку, када год би видела да неко некога опљачка, то много потресало. Међутим, временом је огуглала, каже.

– Ја то виђам сваки дан скоро. Они су врло организовани, али нико не може да им стане на пут. Или неће, ко то зна. Узму паре, зафрљаче новчаник ту негде и побегну! – рекла је Аница П. слегнувши раменима.

Foto: Telegraf

Постоји и камера у пролазу код Венца, а колико се често проверавају снимци са исте, немамо податак.

Иако је била киша, обишли смо готово цео парк код хотела Москва, у нади да ћемо можда пронаћи неки новчаник и успети да га вратимо власнику. Овог пута, ниједан новчаник нисмо нашли, али смо приметили да сви који су пролазили кроз парк у тренутку када смо се тамо налазили, држе торбе са обе руке.

Foto: Telegraf

Један читалац нам је недавно јавио да му је, када су га пре неколико дана опљачкали, и када је отишао у полицијску станицу то и да пријави, речено “Нећемо ти давати потврду за документацију јер тај папир значи да ти документа више нису важећа. Сачекај дан, два – момци из Градске чистоће и ЈКП-а нама то често доставе”.

Foto: Telegraf

Уколико су вас недавно опљачкали, а дуго вам је да чекате да власти нешто ураде, није искључено да ћете на неком од ових места које смо поменули наћи свој новчаник. Новцу се не надајте, али су вам документа, можда, још увек у животу.

Е. Ц.   Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар