Почетна » САМО БАХАТО! Купују наочаре о трошку грађана

САМО БАХАТО! Купују наочаре о трошку грађана

од admin
0 коментар

ЗАПОСЛЕНИ у Општини Вождовац моћи ће потпуно бесплатно да обаве годишњу контролу свог здравственог стања. А уколико након прегледа буде неопходно, обезбеђене су им и наочаре за вид.

Ова локална самоуправа расписала је јавну набавку за здравствену заштиту својих службеника, а након што буде изабран најбољи понуђач, радници ће моћи да се упуте на систематске прегледе у одабрани дом здравља и то новцем из буџета.

Према наводима из конкурсне документације, систематски преглед лекара имаће право да оствари 210 радника, од тога око 120 комплетних испитивања за жене и 90 за мушкарце. Лабораторијска анализа, ултразвучни преглед абдомена, интернистички преглед, магнетна резонанца, скенер, као и диоптријске наочаре само су неке од услуга које ће бити на располагању општинским „ћатама“.

– Доступне услуге су комплетна анализа крвне слике, интернистички преглед са ЕКГ, преглед лекара специјалисте опште хирургије, тумор маркери, колоноскопија, гастроскопија, преглед неуропсихијатра, мамографија и тумор маркери – стоји у опису доступних здравствених услуга. – Додатни прегледи по индикацији обухватају и оптичка помагала у складу са правилником, што укључује диоптријски оквир са стаклима од плус до минус четири.

А здравствена установа, која жели да добије посао лекарских прегледа општинских службеника мора да има савремено опремљене амбуланте и специјалисте из свих области.

– Кадровски капацитет обухвата лекаре специјалисте из интерне медицине, радиологије, дерматологије, урологије, офталмологије, патологије, анестезиологије, токсиколошке хемије – стоји у јавној набавци.

– Од техничких капацитета мора да поседује магнетну резонанцу, скенер, гастроскопе и уллтразвучне апарате за различите врсте прегледа.

Вождовачки општинари и прошле године имали су обезбеђен систематски преглед. Посао је добила поликлиника „Медицински систем Београд“, а уговорена вредност за сет прегледа била је 1.500.000 динара, док је за офталмолошке прегледе издвојено 500.000 динара. На питања „Новости“ о новој јавној набавци у Општини Вождовац нико није одговорио.

ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРАЊЕ

ОПШТИНА Савски венац расписала је јавну набавку за здравствено осигурање својих запослених. Осигуране суме за добровољно осигурање за хируршке интервенције износе 200.000 динара, док је за теже болести износ од 150.000. Такође, осигурани су и и од последица несрећног случаја у висини од 100.000 до 700.000 динара.

 

М. СТАНОЈКОВИЋ, Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар