Почетна Локалне вестиБеоград АУТОБУСИ „ЛАСТЕ“: Искључују климе, „штеде“ гориво?

АУТОБУСИ „ЛАСТЕ“: Искључују климе, „штеде“ гориво?

од admin
0 коментар

Обавештење возачима „Ласте“ да због контроле пале расхладне системе разљутило Младеновчане; Вељко Вукобратовић, директор „Ласте“: То је лажно упозорење

Имамо најаву да ће се контролисати исправност клима-уређаја на возилима из ИТС, у временском интервалу од 14 до 17 часова. Сходно наведеном, потребно је да клима-уређаји раде у возилима где их имамо и где су исправни. Уколико је неисправан, саобраћајном инспектору трба дати изјаву да је клима-уређај отказао и да ће се возило искључити из саобраћаја.

Ово наређење, окачено као упозорење возачима на огласној табли у „Ластиној“ гаражи у Младеновцу, изазвало је многобројне негативне коментаре на друштвеној мрежи „Фејсбук“, где је фотографија обавештења објављена. У Управи „Ласте“ имају своје објашњење.

– Кад знају да ће да дође контрола, климе укључе, а овако нас пуштају да се „кувамо“ – објашњава Младеновчанка Александра Б. – И кад је било 40 степени расхладни систем није радио ни у новијим возилима. Ниједно возило није искључено из саобраћаја због покварене климе, већ смо отварали све прозоре и шибере како не бисмо попадали.

Путници се жале и да су гужве у аутобусима на линији 493 несносне, и да стоје једни другима на глави, што је на ауто-путу забрањено. Редукован ред вожње због летњег периода погоршава ситуацију.

– Са путницима трпе и возачи, условљени да ауто-путем возе 80 километара на час, наводно због безбедности, а у ствари због веће уштеде горива. То је разлог што се и климе не укључују. Да не помињемо то што се возила често кваре, а поласци изостају без оправдања… – каже Срђан Т. који свакодневно користи ову линију.

Из „Ласте“ пак тврде да је обавештење лажно, односно да га је неко мимо „Ласте“ окачио на таблу и фотографисао.

* КОНТРОЛА Окачено обавештење на огласној табли Ластине гараже у Младеновцу

– Ако би се такво обавештење и издало, свако нормалан би то усмено урадио – износи за „Новости“ нови директор „Ласте“ Вељко Вукобратовић. – Верујем да је неко злонамерно ово искуцао, фотографисао и објавио. Дешава се заиста да се клима-уређаји покваре, или да возачи самоиницијативно искључе климу како би уштедели гориво, а онда га источили. Трудимо се на све начине да то спречимо и да их чешће контролишемо.

Вукобратовић наводи и да се чини све како би се поправио квалитет путовања на линији за Младеновац. Тако ће највећи део од 20 нових аутобуса већ следеће среде бити укључен у саобраћај, баш на линији 493.

ДИРЕКЦИЈА ПИШЕ ПЕНАЛЕ

ИЗ Дирекције за јавни градски превоз наводе да њихови инспектори заједно у сарадњи са саобраћајним инспекторима редовно контролишу рад клима-уређаја у аутобусима на линијама градског и приградског саобраћаја. Прошле недеље су, како кажу, утврдили да једном „Ластиним“ возилу није радио систем за расхлађивање, па је то предузеће кажњено са 150.000 динара.

С. Б. Милошевић   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар