Почетна » Бака Драгиња из Миријева сваки дан гура колица три километра, а разлог ће вам СЛОМИТИ СРЦЕ

Бака Драгиња из Миријева сваки дан гура колица три километра, а разлог ће вам СЛОМИТИ СРЦЕ

од admin
0 коментар

У покушају да скрене пажњу на реалне проблеме становништва о којима се ретко прича, Београђанин Душан Јовановић (26) поделио је на свом Фејбук профилу исповест једне баке са Миријева.

Бака Драгиња сваког викенда гура колица скоро три километара

Пролазећи Миријевом, Душан је угледао погрбљену старицу како, тетурајући се поред пута, гура колица пуна ствари. Зауставио је ауто и понудио се да јој помогне, не знајући у шта се упушта.

– Прошле суботе у том тренутку напољу је било 28 степени. Једва сам је убедио да јој помогнем и кренули смо, не слутећи, да треба да гурам колица два или три километара, од чега је половина пута до њене куће узбрдо. Ја сам се уморио, а како је њој било не смем ни да замислим. Ћаскали смо све време пута а она је изразито поносна на то што поштено зарађује и не пада јој тешко три сата пешачења у једном смеру – написао је иyме]у осталог овај Београђанин.

У својој објави на Фејсбуку Душан је објаснио да поносна старица, иначе рођена Београђанка, која му се представила као „бака Драгиња“, сваке суботе и недеље устаје у четири сата ујуту и три сата гура колица од своје куће на Миријеву до пијаце на Карабурми, да би на исту стигла у 7 ујутру и продала цвеће.

Хрпа новчаница од 10 динара

– На крају дана она заради око 500 динара, након чега се поново враћа кући на врх Миријева. Кад смо стигли до њене куће, бака Драгиња ми је чак извадила хрпу новчаница од по 10 динара да узмем за сокић. Захвалио сам се и вратио исте, она ми је пожелела пуно здравља, а ја њој што мање оваквих тешких дана – завршава млади Београђанин ову причу о тужној судбини једне баке.

И.Н.     Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар