Почетна » Бака од 80 година је била превише спора да пређе улицу док траје зелено светло, и због тога замало ЗАВРШИЛА У ЗАТВОРУ

Бака од 80 година је била превише спора да пређе улицу док траје зелено светло, и због тога замало ЗАВРШИЛА У ЗАТВОРУ

од admin
0 коментар
 
Многи нису знали, али да таква могућност постоји, па чак и да је прилично реална, сазнали смо из једног писма читалаца које је пре неколико дана објављено у „Политици“.
 
„У Булевару краља Александра, код Вуковог споменика, између Голсвортијеве улице и једног од главних улаза у Вуков парк налази се обележени пешачки прелаз, врло прометан, преко кога током целог дана прелази много пешака који се сусрећу и сударају идући из оба правца, што отежава и успорава кретање. Прелаз је дугачак, прелази преко два коловоза са по две траке за аутомобиле, и преко трамвајске баштице са два трамвајска колосека који се пружају по средини улице.
Догодило се једног дана да је у већој групи пешака који су на овом прелазу, после сигнала да је прелаз дозвољен, пошли у правцу Вуковог парка, била и једна госпођа од 80 година, која је почела да заостаје. Била је сасвим близу плочника на другој страни улице, можда два-три њена ситна корака далеко, када се на семафору упалило црвено светло за пешаке. Искусни полицајац, одмах је „прискочио“ и написао пријаву госпођи. Изречена јој је казна (!) од 5.000 динара.
 
Госпођа решење није добила, вероватно није никог било у њеном дому, можда је била у болници, можда на бањском лечењу… Прекршајни суд, Устаничка број 14, судија Олга Н. донео је решење према којем се кажњеној Л.М. новчана казна замењује у казну затвора у трајању од пет дана, а на основу члана 315 Закона о прекршајима.
Стара госпођа није одведена у затвор, платила је новчану казну од 5.000 динара. Само зато што је била спора на пешачком прелазу. Где је овде људскост“, написао је Владимир Лепојевић из Београда.

Можда ти се свиди

Оставите коментар