Почетна » Баш нигде без хиљадарке за излазак

Баш нигде без хиљадарке за излазак

од admin
0 коментар

Друштвени живот малишана прескуп за многе родитеље. За одлазак у позориште породици потребно најмање 1.500 динара. Ничу бројне играонице, које успешно извлаче новац из џепова родитеља

ОДЛАЗАК у дечје позориште, биоскоп, играоницу, зоолошки врт, породицу са двоје деце коштаће најмање 1.500 динара. Карте за најмлађе су папрено скупе, па родитељи ретко имају могућности да своје малишане одведу на неку представу, а играонице посећују углавном када су рођендани.

Улазнице су само једна од ставки у породичном изласку. Јер, целодневни боравак у Зоолошком врту, где су улазнице за одрасле 400, а за децу старију од три године 300 динара, подразумева и куповину разних грицкалица, сладоледа… По изласку из Зоолошког врта тешко је објаснити деци да нема пара за вожњу у луна-парку или куповину балона пуњених хелијумом са ликовима омиљених јунака малишана. Маме и тате на крају попусте, што их „кошта“ још најмање 500 динара.

– Карте за позориште су око 600 динара, ако хоћете дете да одвете на неку квалитетнију представу са сјајно урађеним костимима и сценографијом – каже Весна Антић. – Има и за 350 до 400 динара. То је, ипак, превише за једну просечну породицу, јер после позоришта следи одлазак у „Мек“, тако да за мене и ћерку треба најмање 1.500 динара. И карте за бисокоп су око 350 динара, а гледање филма је незамисливо без кокица које су око 100 динара, још толико за сокић и опет је потребно бар хиљаду динара.

Играонице које су последњих година „преплавиле“ престоницу прави су мамац за извлачење новца од родитеља. Боравак се, углавном, наплаћује по сату.

– Два сата боравка у играоници је од 250 до 300 динара, а у то није ништа урачунато – каже Ивана Радуловић. – Деца ко деца, хоће да попију сокић, да поједу парче пице, тако да без 1.500 динара не крећем са њих троје у играоницу. У позориште иду, углавном, преко школе и то је опет око 500 динара, а треба им дати и новац за џепарац.

УСКОРО БАЗЕНИ

За неколико дана почиње сезона на београдским базенима. Осим једног дана у недељи, када деца и школарци имају бесплатан улазак, карта је 100 динара, млађи од седам не плаћају, а за одрасле 250-300 динара. За целодневни боравак на базену потребно је најмање 300-400 динара. Због тога је за многе најјефтинији боравак на Ади Циганлији, где се улаз не плаћа, а храну и сокове могу да понесу од куће.

Б. Борисављевић     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар