Почетна » БЕБА МИ ЈЕ ЗБОГ ЛЕКАРА ДОБИЛА СЕПСУ Панчевка огорчена на особље Опште болнице

БЕБА МИ ЈЕ ЗБОГ ЛЕКАРА ДОБИЛА СЕПСУ Панчевка огорчена на особље Опште болнице

од admin
0 коментар

Имам 33 године и осам година чекам ово дете. Због немара лекара, моја беба оцењена са 9/10 на рођењу, добила је неонаталну сепсу. Зашто сам морала да примим три трансфузије крви и да имам притисак после порођаја у једном моменту 60/30? Зашто сам била на порођајном столу после порођаја више од осам сати када остале породиље буду два сата? Овако за „Блиц“ почиње причу Милица Вујовић, која се, како каже, „само захваљује Богу на томе што јој је дете живо“.

Када је 23. јула остала у породилишту у Панчеву, Милица није ни сумњала какав пакао следи.

– Зашто нису установили да ми је пукао водењак 27 сати пре порођаја када ме је докторка оставила на одељењу још 23. јула, а не тек 26. јула у 10 сати увече? Зашто смо беба и ја морале у Тиршовој да завршимо и да тек онда то све сазнам? – пита се ова мајка.

Према Милициним речима, докторка М. П. која је била дежурна те ноћи, оставила ју је саму у припремној сали у боловима, са контракцијама на два минута. Да зло буде још веће, несрећна жена целу ноћ је чекала на примање епидурала.

– Имам законско право на епидурал. Анестезиолог ради само прву смену, а ако се увече порађате, морате да платите како би он дошао и дао вам анестезију која је по закону бесплатна – препричава немили догађај Милица, додајући да је епидурал примила тек следећег јутра, након ноћи пуне болова.

Даљи догађаји, како каже ова жена, нису ништа бољи. Следи десеточасовно мучење, беба у стомаку без плодове воде. Милица не добија антибиотике да се заштити од инфекције. Након порођаја беба хитно бива пребачена у Тиршову. И беба и мајка добијају висок ЦРП, инфекцију, а новорођенче и неонаталну сепсу!

Ни дан данас, није боље. Милица, уместо да ужива са својом бебом, још није способна да брине о свом детету.

– И даље се опорављам од епизиотомије, сечења, све ме боли, у ранама сам! Стигли су ми до нерава бутине! То што је мене болело, шта да радим, ћутиш и трпиш. Најжалије ми је детета заправо. Патње свог детета не могу да им опростим – закључује она.

НАЧЕЛНИК: СВЕ ПО ПРОТОКОЛУ

Начелник ГАО Опште болнице Панчево, Растко Васић, рекао је за “Блиц” да је “у случају Милице све одрађено по важећим медицинским протоколима и да су испоштоване све потребне процедуре”.

– Могу да разумем незадовољство Милице и њену стрепњу за себе и дете, али она, као и све пацијенткиње на нашем одељењу, добијају услугу и негу адекватну секундарној болничкој установи по важећим протоколима – рекао је Васић.

“ОМАШИЛИ” ЗА ПОЛА КИЛОГРАМА

Докторка М.П., према речима новопечене мајке, оцењује на ултразвуку да је беба тешка 3.700, а Милица касније рађа дете тешко 4.180 грама.

– Како би било да златар, фармацеут или трговац омаше за скоро пола килограма? На толику бебину тежину, они су мене порађали природним путем! Зашто ми је рађен форцепс, вађење бебе кашикама – пита се Милица.

Андриана Јанковић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар